Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώθηκαν τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Σχολείο
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 09:56

Δεν υπήρξε επαρκής καθαρισμός του σχολικού συγκροτήματος, έγινε απόπειρα κατάληψης από τους μαθητές, ωστόσο αυτή έληξε (σχεδόν) εν τη γενέσει της, μετά τη δέσμευση από πλευράς Δήμου για τρεις καθαρίστριες από την Πέμπτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο ελλιπής καθαρισμός του σχολικού συγκροτήματος, όπου συστεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, η έντονη βροχόπτωση, αλλά και μια απόπειρα κατάληψης από τους μαθητές, οδήγησαν στη ματαίωση των μαθημάτων για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε στο enimerosi.com ο Υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου, Γιώργος Κεφαλονίτης, από αύριο, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς υπάρχει η δέσμευση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα θα εξυπηρετείται σε καθημερινή βάση από τρεις καθαρίστριες. Δύο εξ αυτών είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ η τρίτη, η οποία προς το παρόν εργάζεται με σύμβαση μερικής απασχόλησης, θα είναι κι εκείνη σε λίγες μέρες διαθέσιμη για εργασία 6,5 ωρών (πλήρες ωράριο), καθώς έχει δρομολογηθεί, ήδη, η τροποποίηση της σύμβασής της.

Όσον αφορά την ακύρωση των μαθημάτων της Τετάρτης, αυτό συνέβη διότι την προηγούμενη μέρα λόγω μη επαρκούς καθαρισμού, το σχολείο ολοκλήρωσε τα μαθήματα στις 10:30. Όπως υπογράμμισε στο enimerosi.com ο Υποδιευθυντής, Γιώργος Κεφαλονίτης, δεν ήταν εφικτό ν' ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, η οποία ωστόσο, δεν συνεχίστηκε, καθώς υπήρξε η συνεννόηση με την Δ/νση του σχολείου και η ενημέρωση των μαθητών για τη δέσμευση που υπήρξε από πλευράς Δήμου για τις τρεις καθαρίστριες και τον επαρκή καθαρισμό.

Ωστόσο, λόγω αυτής της απόπειρας κατάληψης, δεν κατέστη δυνατό να καθαριστούν επαρκώς οι χώροι του 1ου Γυμνασίου και ως εκ τούτου ακυρώθηκαν τα μαθήματα της Τετάρτης.

Κανονικά τα μαθήματα στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Στον αντίποδα, κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα στο -συστεγαζόμενο με το 1ο- 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, καθώς σύμφωνα με τη Δ/νση του σχολείου τηρείται κανονικά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον καθαρισμό του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο enimerosi.com ο Υποδιευθυντής του 5ου Γυμνασίου, Δημήτρης Θεοτόκης, δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να λειτουργήσει το σχολείο αν δεν τηρείτο το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. 

Όπως τόνισε μάλιστα, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα του σχολείου, υπάρχει επαρκές προσωπικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.