Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα το 1ο Λύκειο Κέρκυρας λόγω ζημιών

1ο Λύκειο
27 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:30

Όπως ενημέρωσε -με ηλεκτρονικό μήνυμά του- τους γονείς των μαθητών ο Δντης του 1ου Λυκείου, Σπύρος Παχής, θα γίνει καταγραφή των ζημιών και καθαρισμός του σχολείου προκειμένου να επαναλειτουργήσει από την Τρίτη, καθώς δεν είναι εν εξελίξει κανενός είδους κινητοποίηση από τους μαθητές

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ενημέρωση από τη Δ/νση του 1ου Λυκείου Κέρκυρας είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι γονείς των μαθητών του σχολείου αναφορικά με την κινητοποίηση που υπήρξε στο σχολείο, τις ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί από αγνώστους, αλλά και για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.

Ο Δ/ντης του 1ου Λυκείου, Σπύρος Παχής, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους γονείς ενημερώνοντάς τους πως δεν βρίσκεται πλέον εν εξελίξει καμία κινητοποίηση, κατάληψη ή αποκλεισμός του σχολείου από μαθητές, καθώς όπως οι ίδιοι τον είχαν ενημερώσει, ήδη από το πρωί της Παρασκευής (25/9), θα έμεναν εντός του σχολείου μέχρι την ώρα του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κι εν συνεχεία θα παρέδιδαν στη Δ/νση τα κλειδιά.

Παρ' όλα, αυτά, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στους χώρους του και ήδη έχει υπάρξει ενημέρωση και καταθέσεις στην Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σπύρο Παχή, Δ/ντη του 1ου Λυκείου, θα γίνει έλεγχος για τυχόν άλλες ζημιές στους χώρους του σχολείου, αλλά και καθαριότητα στις τάξεις, τα γραφεία των καθηγητών και τους κοινόχρηστους χώρους. Αμέσως μετά, στις 13:30, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του συμβουλίου του σχολείου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 1ο Λύκειο Κέρκυρας θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά τα περιστατικά της περασμένης Παρασκευής, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τις εκτεταμένες ζημιές στο σχολείο -σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δ/ντη του 1ου Λυκείου- υπήρξε από νωρίς το πρωί ειδοποίηση από τον σχολικό φύλακα ότι είχε παραβιαστεί η πόρτα του φυλακείου της Σπ. Ξύνδα και ότι είχαν χαθεί τα κλειδιά του σχολικού συγκροτήματος. Η Δ/νση του 1ου Λυκείου ενημέρωσε τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάλεσε την Ασφάλεια κι εν συνεχεία δηλώθηκε η κλοπή των κλειδιών, αλλά και κάποιων επεισοδίων που έλαβαν χώρα στους χώρους του σχολικού συκγροτήματος, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Υπήρξε, αμέσως μετά, ενημέρωση και του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης για τα συμβάντα.

Αργότερα, την Παρασκευή (25/9) -σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ενημερωτικό του μήνυμα προς τους γονείς ο Δ/ντης του 1ου Λυκείου, Σπύρος Παχής- ο φύλακας του σχολείου βρήκε πεταμένα τα κλειδιά και προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, τέλος, ο φύλακας κατά την παραλαβή του συγκροτήματος διαπίστωσε ότι ήταν σπασμένη η πόρτα του φυλακείου, αλλά κι αυτή του χημείου, ενώ υπήρχαν φθορές στα λουκέτα και στους σύρτες των τουαλετών, όπως επίσης και αρκετά θρανιά με σοβαρές φθορές διάσπαρτα στην αυλή του σχολείου.