Συνάντηση Αυλωνίτη & Κακαβίτσα με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Κέρκυρας

Συνάντηση Αυλωνίτη & Κακαβίτσα με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Κέρκυρας

Στην ανάγκη στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας συμφώνησαν ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο πρώην διοικητής του ιδρύματος & μέλος της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας και ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νησιού, μετά τη συνάντηση που είχαν

26
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τη Διοίκηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων Κέρκυρας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Κορμαρή  Παναγιώτη και τον Αντιπρόεδρο, Αλέξανδρο Μπρετάνο, σχετικά με τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στη συνάντηση ήταν και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου, Φοίβος Κακαβίτσας, μέλος της Ομαδας Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δυστυχώς, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι νεφροπαθείς ασθενείς τελικού σταδίου της Κέρκυρας δέχονται μοιραία τις αρνητικές για την κατάσταση της υγείας τους επιπτώσεις της κρατικής αδιαφορίας ως προς την ενίσχυση της σχετικής ιατρικής δομής του νοσοκομείου που επισκέπτονται καθημερινά.

Ο Αλέξανδρος.Αυλωνίτης και η Διοίκηση του Συλλόγου συμφώνησαν απολύτως πως για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των νεφροπαθών και την αποτελεσματική λήψη της θεραπείας τους θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εφόσον καλυφθούν οι κενές θέσεις  με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τότε θα διασφαλιστεί σε ένα βαθμό η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας άκουσε τα προβλήματα των νεφροπαθών, όπως εκτέθηκαν από τη Διοίκηση του Συλλόγου, κατανόησε την θέση τους και δήλωσε πως θα έχουν τη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα τους.

Στο τέλος της συνάντησης τόνισε τη σημασία της διαρκούς επαφής και ενημέρωσης με άμεσο στόχο τη σαφή και λεπτομερή παράθεση όλων προβλημάτων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που έχει ήδη  καταθέσει ο Βουλευτής, επί της οποίας ο Υπουργός Υγείας θα κληθεί να απαντήσει.