Πολύ κακή ιδέα του κορονοϊού να με προκαλέσει, λέει ο Ιμπραΐμοβιτς

Πολύ κακή ιδέα του κορονοϊού να με προκαλέσει, λέει ο Ιμπραΐμοβιτς

Ο αστέρας της ποδοσφαίρου της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έχει διαγνωστεί θετικά τον κορονοϊό, αλλά απάντησε στο Twitter: "Το covid είχε το θάρρος να με προκαλέσει. Κακή ιδέα".

Αξιωματούχοι υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν για την αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού στην Ευρώπη, που κινδυνεύει να γίνει μια θανατηφόρα διπλή επιδημία γρίπης και κορονοΐωσης. Με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη να λέει σε "ορισμένα κράτη μέλη, η κατάσταση είναι τώρα ακόμη χειρότερη από ό, τι στην περίοδο αιχμής τον Μάρτιο."

25
Σεπτεμβρίου / 2020

• Την Πέμπτη η Βρετανία ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων 6.634. Το προηγούμενο υψηλό καταγράφηκε τον Μάρτιο.

• Η Γαλλία ανέφερε ρεκόρ για καθημερινά περιστατικά την Πέμπτη - 16.096, από 13.498 την Τετάρτη - ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων πέρασε 6.000 για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

• Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα ότι εάν προσεγγίσουμε την κλιματική κρίση με τον ίδια δυσθυμία με τον κορονοϊό, τότε «φοβάμαι τα χειρότερα».

• Η Ιρλανδία έχει αφαιρέσει τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία από τον «πράσινο κατάλογο» των ταξιδιών, με μόλις τέσσερις χώρες να εξαιρούνται από την καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν οίκαδε.

• Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε ότι εάν η κυβέρνηση δεν δράσει γρήγορα για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, "θα βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με την Άνοιξη".

• Η Πολωνία και η Σλοβακία ανέφεραν ρεκόρ ημερήσιων αριθμών για νέα κρούσματα - 1.578 και 419 αντίστοιχα.

• Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων της Ισπανίας έχει ξεπεράσει τις 700.000, καθώς η κυβέρνηση προειδοποίησε για δυσκολίες στην Μαδρίτη.

• Το εθνικό χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε ρεκόρ 2,581 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Αυγούστου, με την κυβέρνηση να δανείζεται 45,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την ύφεση από τον ιό.

• Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της αεροπορικής ασφάλειας της Ευρώπης δήλωσε ότι οι κίνδυνοι από τους ταξιδιώτες να προσβληθούν από τον ιό σε ένα επιβατικό αεροσκάφος είναι "πολύ periorism;enoi" υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται μέτρα υγείας.