Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υγειονομική γεωγραφία. Πού επιτρέπεται να πας και πού όχι!

κορονοϊός
24 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:59

(CGTN Europe). Η Γερμανία έχει προσθέσει περιφέρειες σε 11 ευρωπαϊκές χώρες στη λίστα των ζωνών κινδύνου για κορονωϊό,

συμπεριλαμβανομένων των μητροπολιτικών κέντρων του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, της Λισαβόνας στην Πορτογαλία και της Κοπεγχάγης στη Δανία και μεγάλων τουριστικών προορισμών όπως οι γαλλικές περιοχές της Βρετάνης, της Νορμανδίας και της κοιλάδας του Λίγηρα.

• Η Γαλλία παρουσίασε έναν χάρτη των «επικίνδυνων ζωνών» σε ολόκληρη τη χώρα, προειδοποιώντας τις αρχές στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, να αυξήσουν τα μέτρα ή να διακινδυνεύσουν να κηρυχθούν σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία».

• Η Αυστρία εκδίδει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Πράγα και ορισμένες γαλλικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού και της Κυανής Ακτής, αλλά αρνείται μια μακροχρόνια προειδοποίηση για τη Σουηδία.

• Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε περισσότερα σχέδια προστασίας της εργασίας για τον περιορισμό της ανεργίας, τα οποία περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα επιδότησης μισθών, καθώς οι υφιστάμενες διασφαλίσεις λήγουν τον επόμενο μήνα.

• Οι καθημερινές περιπτώσεις κορονοϊού στις Κάτω Χώρες σημείωσαν υψηλό ρεκόρ την Τετάρτη, με 2.357 επιβεβαιωμένες τις τελευταίες 24 ώρες.

• Η Ελβετία έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρο το προπτυχιακό σώμα του Ecole hôtelière de Lausanne, ένα από τα κορυφαία σχολεία διαχείρισης φιλοξενίας, λίγες μέρες μετά την επιστροφή τους από την καλοκαιρινή περίοδο μετά από έξαρση διαγνώσεων που σημειώθηκε σε ένα πάρτι.

• Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, Πίτερ Αλτμάιερ, έγινε το δεύτερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου της χώρας που πήγε σε καραντίνα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιορδανία μετά από έναν από τους σωματοφύλακες του θετικό στον ιό.

• Με περισσότερους από 18 εκατομμύρια χρήστες, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας παρότρυνε τους ανθρώπους να ανεβάσουν θετικά αποτελέσματα δοκιμών στην εφαρμογή εντοπισμού και παρακολούθησης της χώρας, έτσι ώστε άλλοι που κινδυνεύουν να λάβουν έγκαιρη προειδοποίηση.

• Η Πολωνία και η Σλοβακία ανέφεραν την υψηλότερη ημερήσια αύξηση διαγνώσεων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, με 1.136 και 360 νέες περιπτώσεις, αντίστοιχα.

• Μια ομάδα δικαιωμάτων των καταναλωτών υπέβαλε αστικές αγωγές εναντίον της αυστριακής κυβέρνησης για ένα ξέσπασμα κοροναϊού στο χιονοδρομικό κέντρο του Ischgl τον περασμένο Xειμώνα.