Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνέλευση στο Μον Ρεπό και εκλογές για το Εργατικό Κέντρο ζητά το ΠΑΜΕ

Εργατικό Κέντρο
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:28

Έγγραφο αίτημα από 56 αντιπροσώπους εργατικών σωματείων προς την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έγγραφο αίτημα προς την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, για προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών, κστστέθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου από 56 αντιπροσώπους εργατικών σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

- ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

- ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
8 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH
3 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
3 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS «Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ»
2 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT & SPA
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  LA GROTTA VERDE - ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS «ΝΙΚΟΣ ΛΕΙΣΟΣ»
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΔΕΥΑΚ)
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» προς την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου: «Διοριστήκατε με την υπ’ αριθμόν 245/2020 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας με σκοπό να προχωρήσετε στην διεξαγωγή συνέλευσης και αρχαιρεσιών του εργατικού κέντρου με προθεσμία έως τις 13/04/2020.

Εντελώς αδικαιολόγητα καθυστερήσατε τη συγκρότηση και ουδέποτε κινήσατε διαδικασίες εκλογών μηδέ συνεδριάσατε γι’ αυτό το σκοπό το διοικητικό συμβούλιο μέχρι που ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊου στα τέλη Μάρτη.

Παρότι τα 4 από τα 9 μέλη της διοίκησης που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των αντιπροσώπων με την από 10/3/20 επιστολή τους σας έχουν ζητήσει τόσο την διεξαγωγή συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου όσο και πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης σύμφωνα με άρθρο 19 παρ. 5 του καταστατικού του ΕΚΚ εσείς αδιαφορήσατε προκλητικά αποφεύγοντας όχι μόνο να συνεδριάσετε αλλά και να απαντήσετε.

Εκμεταλλευτήκατε την παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων έως της 10 Ιουνίου όχι για να προετοιμάσετε τις διαδικασίας του συνεδρίου αλλά να παρατείνεται το χρόνο της θητείας σας και παρότι τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν από 11 Μαΐου 2020 εσείς συγκαλέσατε το διοικητικό συμβούλιο λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας με θέμα εκλογές για να ανακοινώσετε στα μέλη του χωρίς δεύτερη συζήτηση ότι επίκειται παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων έως τις 30/9/2020 και θα παρατείνετε τη θητεία σας.

Το διάστημα αυτό και μέχρι σήμερα ουδέποτε συνεδριάσατε το διοικητικό συμβούλιο, ουδέποτε ασχοληθήκατε με τα φλέγοντα θέματα της εργατικής τάξης της Κέρκυρας και παρερμηνεύοντας το νόμο (που παρατείνει τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων για να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση των διαδικασιών με ασφαλή τρόπο και όχι να τις αναστείλετε επ’ αόριστο) εξαντλήσατε για άλλη μια φορά την παράταση της θητείας.

Είναι βέβαια προφανές ότι η δική σας θητεία με διορισμό από την δικαστική απόφαση δεν έχει καμιά σχέση με τη θητεία των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων και ήδη έχετε παραβιάσει τη δικαστική απόφαση του διορισμού σας ενώ δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι 4 από τα 5 μέλη της διορισμένης πλειοψηφίας έχουν εξαπατήσει το δικαστήριο προκειμένου να πετύχουν το διορισμό τους στην προσωρινή διοίκηση [...]

Με την εξάντληση όλης της καλής διάθεσης η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των  σωματείων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας σας καλεί να συγκαλέσετε στο πλαίσιο των καταστατικών προθεσμιών (κατόπιν αιτήματος των αντιπροσώπων των σωματείων που διατυπώνεται με την παρούσα) το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κατόπιν θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων, η οποία είναι το ανώτερο όργανο του εργατικού κέντρου και θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την διεξαγωγή του συνεδρίου και των αρχαιρεσιών.

Ως χώρο για τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης προτείνουμε τον πιστοποιημένο χώρο του Μον Ρεπό (θέατρο Ρ. Βλαχοπούλου) ο οποίος σύμφωνα με τα πρωτόκολλα μπορεί να δεχτεί 224 άτομα και επομένως χωράει διπλάσιο αριθμό από το σύνολο των αντιπροσώπων του ΕΚΚ [...] ».