Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια γυμνασίου στην Κέρκυρα

Κρούσμα
19 Σεπτεμβρίου 2020 / 22:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετική στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ότι είναι μια ανήλικη κοπέλα, η οποία εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικές πηγές, η κοπέλα είναι μαθήτρια σε Γυμνάσιο της πόλης.
Το γεγονός έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος.  

Σε επικοινωνία του με το enimerosi.com, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε όμως ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Υγειονομικές Αρχές. 

Τόνισε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος και από τη Δευτέρα θα ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος. 

Τι προβλέπεται

Σε ότι αφορά τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, σε περιπτώσεις μεμονωμένων κρουσμάτων, προβλέπεται ότι θα κλείνει το εκάστοτε τμήμα, ενώ σε περίπτωση τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλείνει ολόκληρη η σχολική μονάδα.

Η απόφαση διακοπής λειτουργίας λαμβάνεται από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης με τη σύμφωνη γνώμη του Δ/ντη Δημόσιας Υγείας της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.