Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Η αγάπη του Κώστα Γεωργάκη για τη δημοκρατία αποτελεί παράδειγμα

Κώστας Γεωργάκης
19 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:47

«Είναι χρέος μας να περιφρουρήσουμε τις διαχρονικές αρχές και αξίες και τα ιδεώδη που ο ίδιος ο Κώστας Γεωργάκης πρέσβευε»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αυτοθυσία του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Κώστα Γεωργάκη στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δηλώνει:
 «Ήταν 19 Σεπτεμβρίου 1970, τα ξημερώματα, στην πλατεία Ματεότι της Γένοβας, όταν ο Κώστας Γεωργάκης «φωταγωγήθηκε ως έθνος». Με την αυτοθυσία του αυτή συγκλόνισε τη δημοκρατική Ευρώπη και έδειξε το δρόμο για τη θεμελίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας.
 
50 χρόνια πέρασαν από εκείνη την εκδήλωση ηρωισμού του Κώστα, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του πλάι στον αγώνα των Ελλήνων, φωνάζοντας «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα», αντιμαχόμενος το τότε τυραννικό καθεστώς των Συνταγματαρχών στη χώρα μας.
 
Σε μια επιστολή προς έναν φίλο του ο Γεωργάκης έγραψε: «Είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα οι πολίτες της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι ένα φασιστικό καθεστώς όπως αυτό που βασίζεται σε ελληνικά τανκς δεν είναι μόνο προσβολή της αξιοπρέπειας τους ως ελεύθερων ανδρών, αλλά και διαρκής απειλή για την Ευρώπη...».
 
Είναι χρέος μας να περιφρουρήσουμε τις διαχρονικές αρχές και αξίες και τα ιδεώδη που ο ίδιος ο Γεωργάκης πρέσβευε. Η αγάπη για την ελευθερία και τη δημοκρατία του Γεωργάκη αποτελεί παράδειγμα για εμάς, ενώ η προάσπιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος θα πρέπει να είναι μέγιστο μέλημα μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, όπου ο εθνικός και ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός τροφοδοτεί και αναπαράγει ολοκληρωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
 
Ο Κώστας θα συνεχίζει να ζει στις καρδιές μας και εμείς οι Κερκυραίοι θα είμαστε πάντα υπερήφανοι που το νησί μας ανέθρεψε έναν τέτοιο πολίτη.»