Ξεσπάει το δεύτερο κύμα της επιδημίας

Ξεσπάει το δεύτερο κύμα της επιδημίας

Υπαίθριες εγκαταστάσεις τεστ covid-19 στη Γαλλία. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

CGTN Europe. Ο επικεφαλής της ομάδας μοντελοποίησης COVID-19 της Ιρλανδίας είπε ότι "ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να αυξάνονται εκθετικά και είναι πιθανό να διπλασιαστούν κάθε 10 έως 14 ημέρες, εάν ο καθένας από εμάς δεν ενεργήσει αμέσως για να σπάσει την αλυσσίδα μετάδοσης του ιού."

17
Σεπτεμβρίου / 2020

• Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε σχεδόν 4.000 νέες περιπτώσεις την Τετάρτη, τον υψηλότερο αριθμό μιας ημέρας από τις 8 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θέλει να αυξήσει τα τεστ σε 500.000 την ημέρα (περίπου διπλάσιο από το τρέχον επίπεδο) μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να αποφευχθεί μια δεύτερη εθνική κατάργηση.

• Οι περιορισμοί έχουν γίνει πιο αυστηροί για σχεδόν δύο εκατομμύρια άτομα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αγγλίας, με τις παμπ να κλείνουν νωρίτερα και τα όρια ανάμειξης των νοικοκυριών. Τα μέτρα έχουν περιγραφεί ως απαραίτητα για να αποφευχθεί ένα "καταστροφικό πλήρες κλείσιμο".

• Ο αριθμός των θανάτων COVID-19 της Ρωσίας πέρασε 19.000 την Πέμπτη, με 144 νέους θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες να φτάνουν το σύνολο σε 19.061. Επιπλέον, 5.762 νέες θήκες καταλήγουν σε 1.085.281, το τέταρτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο.

• Η Γερμανία έχει προσθέσει την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη και την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη στη λίστα κινδύνου πανδημίας λόγω του αυξανόμενου αριθμού μολύνσεων από κοροναϊούς εκεί, ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη. Η Γερμανία πρόσθεσε επίσης τη γαλλική περιοχή Hauts-de-France και το ελβετικό καντόνι Fribourg στη λίστα.

Για πρώτη φορά, η Τσεχία ανέφερε περισσότερες από 2.000 νέες περιπτώσεις COVID-19 σε μία ημέρα. Το υπουργείο Υγείας θα απαγορεύσει τις εσωτερικές εκδηλώσεις από το βράδυ της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των μπαρ και των εστιατορίων στη χωρητικότητα τους.

• Η Ουκρανία σημείωσε ημερήσιο ρεκόρ με 3.584 νέες μολύνσεις από κοροναϊούς, ανέφερε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας την Πέμπτη - από την προηγούμενη κορυφή των 3.144 στις 11 Σεπτεμβρίου. Η Ουκρανία έχει συνολικά 166.244 περιπτώσεις, με 3.400 θανάτους.

• Ο αριθμός των Γάλλων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας για το COVID-19 αυξήθηκε για 20η συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη σε υψηλό τρίμηνο στα 803, ενώ ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων ήταν το τρίτο υψηλότερο.

• Η περιοχή της Μαδρίτης σχεδιάζει να ανακοινώσει περιορισμούς στην κυκλοφορία την Παρασκευή που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν στοχευμένους αποκλεισμούς, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, καθώς οι λοιμώξεις της χώρας αυξήθηκαν ξανά. Το ένα τρίτο των ενεργών κρουσμάτων της Ισπανίας βρίσκεται στην πρωτεύουσά της: από 4.728 νέες μολύνσεις της χώρας που καταγράφηκαν την Τετάρτη, 1.854 στη Μαδρίτη.