Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για ένα βράδυ κράτησε η χαρά! Και μετά «ήρθε» η σύγχυση

ΚΥΑ
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 20:35

Στη δίνη των αλληλοσυγκρουόμενων ΚΥΑ για την επιβολή περιοριστικών μέτρων και η Πάρος, όπως ακριβώς και η Κέρκυρα. Ενδεικτικό το δημοσίευμα του Παριανού Τύπου.

ΠΑΡΟΣ. Βραδιά της 15ης Σεπτεμβρίου η (προ)χθεσινή. Μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες! Μετά από έναν μήνα περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τις 14 Αυγούστου (κλειστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης) καφέ, εστιατόρια, και μπαρ σε Πάρο και Αντίπαρο βάσει νέας απόφασης, λειτούργησαν και μετά τα μεσάνυχτα!
Λιγοστός ο κόσμος στην παραλία της Παροικίας, λίγοι και οι «τυχεροί» που αποφάσισαν να βρίσκονται κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα εν λόγω καταστήματα μετά από έναν μήνα περιορισμού. Και τους λέμε τυχερούς γιατί η κυβερνητική απόφαση περί άρσης του mini lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο από την 15η Σεπτεμβρίου - όπως δηλώθηκε διά στόματος του κ. Χαρδαλιά την 11η Σεπτεμβρίου - αναιρέθηκε(!) πριν καλά - καλά τεθεί σε εφαρμογή! Και πάλι απ΄την αρχή λοιπόν…
Συμπέρασμα: Όσο αιφνίδια τελικά είχαν επιβληθεί οι περιορισμοί την 14η Αυγούστου, άλλο τόσο ξαφνικά αυτή τη φορά ξαναεπιβλήθηκαν αφότου είχαν αρθεί για μια μόνο μέρα! Εκπληκτική συνέπεια ως προς τον αιφνιδιασμό…
Οι περισσότεροι εχθές το βράδυ στα δύο νησιά, θα σκέφτηκαν ίσως ότι έχουν καιρό μπροστά τους για ξενύχτι. Απ΄ότι φαίνεται όμως δεν θα έχουν την ευκαιρία αυτή για καιρό ακόμα! Με νέα ΚΥΑ εκδοθείσα στις 15 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της «υποτιθέμενης» άρσης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα δύο νησιά δεν θα λειτουργούν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας!
«Ιστορική» λοιπόν η χθεσινή βραδιά λόγω της μοναδικότητάς της! «Μπλέχτηκε» στα δίχτυα του κυβερνητικού αλαλούμ και της σύγχυσης ως η πρώτη και η τελευταία ταυτοχρόνως βραδιά στην οποία ίσχυσαν δύο αντικρουόμενες αποφάσεις….

Η δεύτερη ΚΥΑ, τα κεφάλια μέσα

και η πρώτη η «απελευθερωτική»