Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανασφάλεια σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια του υγρού στίβου

ΕΑΚ Κέρκυρας
14 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τρία αθλητικά σωματεία του νησιού που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, ο ΝΑΟΚ, ο Ναυσίθοος και ο Νηρέας, έχουν θορυβηθεί,

για ακόμα μία φορά. αφού το κολυμβητήριο «Σπύρος Γιαννιώτης» είναι εκτός λειτουργίας, κάτι που τους ανάγκασε να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της ΕΔ του ΕΑΚΚ, Σταμάτη Λυκούρη. Τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού είτε η έλλειψη πετρελαίου, είτε μία μηχανική βλάβη ή κάποιο άλλο πρόβλημα,  έθεταν για καιρό, τις εγκαταστάσεις, εκτός λειτουργίας.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΔ του ΕΑΚΚ έφερε από την Ναύπακτο μηχανικό εξοπλισμό για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κλειστό κολυμβητήριο και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος και το θέμα για τα σωματεία είναι το πότε θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Υπάρχει ανασφάλεια, αφού πολλά παιδιά μπορεί να στραφούν σε άλλα αθλήματα, αλλά κυρίως γιατί σωματεία, αθλητές και γονείς δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, καθώς τα σχολεία ξεκίνησαν και θα πρέπει να συνδυάσουν, μαθήματα και προπονήσεις.

Η επιστολή αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε και μέλη της Ε.Δ. ΕΑΚ Κέρκυρας, το ΕΑΚΚ από τη θεσμική ίδρυση του αλλά και από τη διαχρονική λειτουργία του έχει ως πρωτεύοντα ρόλο να υπηρετεί τις αθλητικές αναγκαιότητες και να συνεργάζεται με τους Συλλόγους και τους φορείς που χρησιμοποιούν τον χώρο. Έχει επομένως αθλητικό και κοινωνικό έργο μεγάλης κοινωνικής και πολιτισμικής σημασίας . Εκ των πραγμάτων ΕΑΚΚ χωρίς αθλητική δράση και χωρίς αθλητικούς Συλλόγους δεν υφίσταται. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την παρούσα αλληλογραφία θέλουμε να σημειώσουμε ότι θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη διαμόρφωση μιας σχέση γόνιμης συνεργασίας και επικοινωνίας, κατάσταση που θα λειτουργήσει προς όφελος του χώρου και των φορέων και προσώπων που το χρησιμοποιούν.
Αν και έχουμε διανύσει σχεδόν το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου με το κολυμβητήριο να παραμένει εκτός λειτουργίας τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του υγρού στίβου εκφράζουν την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους για την νέα αγωνιστική χρόνια εν όψει και των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων που σύντομα θα προκύψουν.
Αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης επίσημης ενημέρωσης και επειδή κυκλοφορούν διάφορα σενάρια σχετικά με την επισκευή του, αδυνατούν να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε προγραμματισμό όπως συμφωνίες με προπονητές, προγραμματισμός ωρών προπόνησης, διευθέτησης ωρών φροντιστηρίων, ενημέρωση γονέων κ.α.
Η μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου δημιουργεί ανασφάλεια σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια που αναγνωρίζει ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο θετικά έχει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το πότε προσδιορίζεται η επαναλειτουργία του και με ποιούς όρους υγειονομικούς κλπ θα γίνει αυτό για να μπορούμε και εμείς να είμαστε υπεύθυνοι και φερέγγυοι στην ενημέρωση προς τα μέλη μας τους αθλητές και τις οικογένειες τους.
Η γρήγορη ή όχι επαναλειτουργία της πισίνας έχει αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των σωματείων αλλά και στη διάσωση των αθλημάτων του υγρού στίβου στο νησί».
 
Όπως πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη 16/9, ο κύριος Λυκούρης θα έχει συνάντηση με τα σωματεία του κολυμβητηρίου για να συζητήσουν το θέμα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κανείς «μάγος» για να λύνει τα προβλήματα σε 24ώρες, αλλά και τα σωματεία, από την πλευρά τους, αγωνιούν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια