Δευτέρα 18.05.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα βήμα πριν την άνοδο ο ΝΑΟΚ, 10-8 τον Ηλυσιακό

ΦΩΤΟ@Σπύρος Πίκουλας
ΝΑΟΚ
17 Μαΐου 2026 / 20:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο ΝΑΟΚ αντιμετώπισε στο «Σπύρος Γιαννιώτης» τον Ηλυσιακό στο πρώτο ματς του τελικού του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πολύ κρίσιμο ματς και για τις δυο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, με την ομάδα του νησιού μας να είναι νικήτρια με 10-8 και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα.

Το ματς ήταν πολύ κλειστό στο α΄ μέρος δύσκολα οι ομάδες εύρισκαν τρόπο να σκοράρουν, το 1-0 μετά το τέλος του α΄ οκτάλεπτου τα λέει όλα, σε αυτό μάλιστα έχασε από ένα πέναλτι κάθε ομάδα, ενώ ήταν απροσπέλαστη η άμυνα του ΝΑΟΚ με ένα Κούστα απίστευτο, δέχθηκε μόλις 2 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Η μάχη στο β΄ μέρους ήταν σκληρή, ο ΝΑΟΚ έδειξε ότι είναι πιο έμπειρη ομάδα ξέφυγε τρεις φορές στο σκορ με διαφορά 4 τερμάτων, 6-2, 7-3 και 9-5, αλλά η ομάδα της πρωτεύουσας δεν το έβαλε κάτω μείωσε ως και 9-8, ενώ 15 δεύτερα πριν τη λήξη έγινε το 10-8, που δίνει μικρό προβάδισμα στην Κερκυραϊκή ομάδα.

Ο ΝΑΟΚ, με ισοπαλία ή νίκη κερδίζει την άνοδο, αλλά και με ήττα με ένα γκολ, έχει να υπερασπιστεί σε περίπτωση ήττα τα δυο γκολ της διαφοράς στο Ηλύσιο κολυμβητήριο, την Τρίτη στις 20.30 που θα γίνει το ματς. Σίγουρα όμως έχει πλεονέκτημα μετά τη νίκη του και  την πείρα να διαχειριστεί τη ρεβάνς. Να σημειώσουμε ότι καθοριστική ήταν η βοήθεια του κόσμου στο ματς, ενώ το παρών έδωσε και ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης (το όνομα του οποίου έχει πάρει το κολυμβητήριο).  

Ο ηττημένος από αυτό το ζευγάρι θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδό του στη Waterpolo League, αφού θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας σε νοκ άουτ αγώνα το Σάββατο (23/5), τον ΝΟ Χανίων. 

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-2 (4-2 ημίχρονο), 3-3, 3-3 (10-8 τελικό)

ΝΑΟΚ (Σπ. Καρδόνας): Κατσαρός Δ., Κατσαρός Σ., Κουλούρης, Ρέτσης 2, Μπρούτσος, Γκαράνης 1, Γιαννιώτης, Χατζηστεφάνου 3, Παπαβασιλείου 1, Βέκος 1, Τίγκας 1, Μελιδονιώτης 1, Κούστας, Καρδόνας, Μπαλής.

Ηλυσιακός: Τρελλόπουλος, Παναγιώτι, Μαρσέλος, Κουρούπης, Γκιτσάκης 1, Λαμπρόπουλος 1, Σπηλιόπουλος, Κάργας, Τουμπούρης, Σφηνάκης 1, Χάρης, Πάτσικας 2, Ασβέστης, Μόκκας 1, Τσιρώνης 2.

 

 

 

Εμφανίσεις: 534
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.