Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεμπλόνι: «Πολίτες δύο κατηγοριών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Τεμπλόνι
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:48

Έντονα ενοχλημένα τα μέλη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου για τον διαφορετικό τρόπο, με τον οποίο η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αντιμετώπισε την πυρκαγιά στο Χ.Υ.Τ.Υ. Κεφαλονιάς σε σχέση με τις δύο πυρκαγιές στο Χ.Υ.Τ.Α. της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ).  Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί στην Κέρκυρα.

Ο Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησαν από τη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, τον πλήρη φάκελο του έργου.

Παράλληλα, το δ.σ. του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου εκφράζει -μέσω της ίδιας ανακοίνωσης- την ενόχλησή του για το γεγονός πως η περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ προέβη σε μια σειρά από επιβεβλημένες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Κεφαλονιά μετά την πυρκαγιά στο Χ.Υ.Τ.Υ. του νησού, δεν έπραξε το ίδιο και μετά τις δύο πυρκαγιές, που ξέσπασαν το τελευταίοα διάστημα στο Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου. Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής μάλιστα, τονίζει με νόημα πως «Τέτοιου είδους ενέργειες και αποφάσεις αποδεικνύουν πως στην Περιφέρειά μας υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών...»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την συνάντηση που προκάλεσε ο Σύλλογός μας στις 28-8-2020 με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου που ενημερώθηκαν για τις τεχνικές προδιαγραφές του εργοστασίου απορριμμάτων, οι οποίες δεν είναι συμβατές με τις οδηγίες της ΕΕ, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας ως προς το αποτέλεσμα της στήριξης από την πλειοψηφία των επικεφαλείς στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα έστω και καθυστερημένα  θα ανοίξει ο δημόσιος διάλογος  με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες της Κέρκυρας κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει. Αν αυτού οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην των πολιτών με αποτέλεσμα αφενός την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αφετέρου την οικονομική επιβάρυνση χωρίς καμία πρόοδο.

Σε ότι δε αφορά την ΠΙΝ και τις αρμοδιότητές της, ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ πως μετά την πρόσφατη φωτιά στον ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς κινήθηκαν άμεσα και σωστά έπραξαν  με σειρά μέτρων προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Αντίθετα στην δική μας περίπτωση και μετά από τις  δυο φωτιές στην χωματερή Τεμπλονίου δεν έγινε κάτι παρόμοιο κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πολίτες β κατηγορίας παρότι ο Σύλλογός μας που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Περιφερειακό συμβούλιο της 13-7-2020 είχε ζητήσει εκτεταμένο έλεγχο, αλλά δεν υπερψηφίστηκε.

Τέτοιου είδους ενέργειες και αποφάσεις αποδεικνύουν πως στην Περιφέρειά μας υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών...»