Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ρέβη «Ο κύκλος»

Ιωάννα Ρέβη
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:27
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρατείνεται έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ρέβη, που παρουσιάζεται

από τις 07 Αυγούστου στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Με σπουδές στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), η Ιωάννα Ρέβη αποφοίτησε με πτυχίο Integrated Μaster και κατεύθυνση στη ζωγραφική.
Από το 2015 εργάζεται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως αναπληρώτρια καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 2016, ενώ πρόσφατα έγινε μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (ΣΚΕΤΚΕ).
Η Ιωάννα Ρέβη έχει συμμετάσχει σε 8 ομαδικές εκθέσεις από το 2011, ενώ η έκθεση που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου, αποτελεί την πρώτη της ατομική. Πρόκειται για 12 έργα μεικτής τεχνικής με κάρβουνο, μολύβι, ακρυλικό, συνδυασμένα με την τεχνική της μαρμαρογραφίας.
Όπως η ίδια η δημιουργός αναφέρει “Δημιούργησα τα  έργα σε ένα τελάρο που  ξεφεύγει από τα στενά όρια και τις αυστηρές γωνίες που έχουμε συνηθίσει. Κύκλοι που ανοίγουν ή κλείνουν στη ζωή μας, ο κύκλος που σχηματίζει μια αγκαλιά ή μια ματιά μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Ο κύκλος της ζωής από την δημιουργία του σύμπαντος μέχρι την ανάμνηση που επιφέρει ο θάνατος, στιγμές που μας φόβισαν και θα συνεχίζουν τον αγώνα της επίγειας επιβίωσης.»
Η έκθεση είναι επισκέψιμη από Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά), με ελεύθερη είσοδο.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες, ενώ η απόσταση που πρέπει να τηρείται, είναι κατ’ ελάχιστο τα 2 μέτρα.
Τέλος, οι ομαδικές επισκέψεις ή ξεναγήσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τα οκτώ (8) άτομα συνολικά.
Στοιχεία επικοινωνίας:   26610 - 48690 & [email protected]

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.