Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κλειδώνουν» τα ελληνικά νησιά οι Ολλανδοί - Επιβάλλουν 10ήμερη καραντίνα

Ολλανδία
08 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:30

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας για όλα ανεξαιρέτως τα ελληνικά νησιά - Υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από νησιά της χώρας μας, όχι όμως και από την ηπειρωτική Ελλάδα

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ).  Στην «πορτοκαλί» λίστα τοποθέτησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας όλα τα ελληνικά νησιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού ΥΠ.ΕΞ., η οποία έχει ισχύ από σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από οποιοδήποτε ελληνικό νησί, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 10ήμερη καραντίνα.

Μάλιστα, όσοι ενδεχομένως εμφανίζουν συμπτώματα που παραπέμπουν στον Covid19 (πυρετός, δύσπνοια, βήχας), καλούνται να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές της Ολλανδίας.

Σημειώνεται ότι από τη δεκαήμερη καραντίνα εξαιρούνται άτομα που εργάζονται σε πλοία, άτομα που για λόγους έκτακτης ανάγκης πρέπει να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, υγειονομικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ολλανδική «De Telegraaf».

Το αρνητικό για τον ελληνικό Τουρισμό είναι ότι αυτή η νέα ταξιδιωτική οδηγία των Ολλανδών για τους επισκέπτες των ελληνικών νησιών (σ.σ. σε ότι αφορά τα ταξίδια προς την ηπειρωτική Ελλάδα το ολλανδικό ΥΠ.ΕΞ. αναφέρει πως επιτρέπονται, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να τα τηρούν), έρχεται μολις μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας, για είσοδο επτά ελληνικών νησιών στην αντίστοιχη βρετανική «κόκκινη» λίστα, που σημαίνει καραντίνα δύο εβδομάδων.