Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Αναβολή των πρωταθλημάτων ζητούν οκτώ σωματεία της Βόρειας Κέρκυρας

ΕΠΣΚ
25 Αυγούστου 2020 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Κοινή επιστολή από Θιναλιακό, Αχιλλέα Νυμφών, Οδυσσέα Αυλιωτών, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Δία Κασσιώπης, ΑΣ Εθνικό Περουλάδων, ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων και Ηρακλή Σφακερών, καθώς θεωρούν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με επιστολή τους στην ΕΣΠ Κέρκυρας οκτώ σωματεία της Βόρειας Κέρκυρας ζητούν από την διοργανώτρια την αναστολή έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων, έως ότου είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και αιτιολογούν τη θέση τους.

Μια επιστολή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την διοργανώτρια, αφού αγγίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. 

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν την πείρα και τις γνώσεις για να ανταποκριθούν άμεσα σε όσα (σωστά) ζητάει η πολιτεία να εφαρμοστούν.  

Η επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνούς του προβληματισμού μας, ο οποίος είναι απόρροια του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ενέχει θέση κατευθυντήριας γραμμής για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τα μέτρα που καταγράφονται ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και δη το ότι οι λοιμώξεις με τον COVID -19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα.

Ειδικότερα:
Με τη δέουσα προσοχή μελετήσαμε τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, συνεπεία των κοινών υπουργικών αποφάσεων, της εισήγησης της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού η οποία έχει αναρτηθεί στη διαύγεια κι έχει λάβει ΑΔΑ Ψ07Ν4653Π4-ΞΦ1 κι έχει ελεγχτεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων COVID-19 του
Υπουργείου Υγείας, με στόχο πάντα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους.

Και είναι απολύτως κατανοητό ότι η επανεκκίνηση του αθλητισμού σχεδιάστηκε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Και είναι απαραίτητο να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο ρόλο του, με συγκεκριμένα δεδομένα και λαμβάνοντας, υπόψη όλες τις υγειονομικές προτάσεις που προτείνουν όλοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς, καθώς
και τις εγγυήσεις και την ασφάλιση που χρειάζεται για τους ερασιτέχνες αθλητές για να συμμετέχουν σε αυτά, αφού αυτοί είναι που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, τόσο την προσωπική όσο και των οικογενειών τους σε περίπτωση νοσήσεως, καθώς και τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού οι σοβαροί τραυματισμοί ελλοχεύουν, λόγω της πολύμηνης αγωνιστικής αδράνειας.

Η αυστηρότατη λοιπόν υγειονομική πειθαρχία και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής των πρωτοκόλλων και των μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών και των αθλούμενων και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ένα πρόσθετο δυσβάστακτο φορτίο- μη εξυπηρετούμενο- για τα σωματεία τα οποία ταλανίζονται από πολλά προβλήματα τόσο υποδομών όσο και οικονομικής φύσεως που εντάθηκαν φέτος λογω της πανδημίας (αφού δεν υπήρχαν πόροι ούτε από τα κυλικεία, ούτε από εισφορές μελών, ούτε από χορηγίες κ.λ.π.).

Για τα ως άνω συνήλθαμε ως ποδοσφαιρικά σωματεία το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στην Αχαράβη στο παλιό δημοτικό σχολείο και ανταλλάξαμε απόψεις.
Καταλήξαμε δε στα ακόλουθα:

1.Να ζητηθεί από την ΕΠΣ Κέρκυρας, η αναστολή του πρωταθλήματος , μέχρις ότου τα σωματεία θωρακιστούν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να ανταποκριθούν καταρχήν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού η υγεία, η προστασία και η ασφάλεια των αθλητών/αθλητριών και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι το πρώτο μέλημα.

2.Να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση όπου στελέχη της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να ενημερώσουν επισταμένως για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

3. Με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια των σωματείων, η Πολιτεία –ως έχει υποχρέωση- να αναλάβει τα έξοδα τόσο του ιατρού και φυσιοθεραπευτή που απαιτούνται, όσο και της προμήθειας όποιων μέσων ατομικής προστασίας ( μάσκες, απολυμαντικό υγρό κ.λ.π.), απαιτούνται».


Την επιστολή υπογράφουν τα σωματεία:

Θιναλιακός, Αχιλλέας Νυμφών, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ολυμπιάδα Καρουσάδων,  Δίας Κασσιώπης, ΑΣ Εθνικός Περουλάδων, ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων, Ηρακλής Σφακερών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια