Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Yoga and Meditation retreat στον Χαλικούνα

Yoga
25 Αυγούστου 2020 / 12:38

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας ύμνος στη ζωή! Είναι ο ιδανικός τρόπος ζωής ενάντια στη δυστυχία και τη μιζέρια που επικρατεί

στον κόσμο μας σήμερα. Είμαστε γεννημένοι για να είμαστε ευτυχισμένοι, ευγνώμονες και γεμάτοι αγάπη. Η αξία της ευγνωμοσύνης είναι σημαντική, για τη δική μας ευτυχία και την ευτυχία, ολόκληρου του πλανήτη.
Μέσα από την Ευγνωμοσύνη, που είναι ο μαγνήτης για την προσέλκυση όλων των πραγμάτων που ονειρευόμαστε, μπορούμε να επιτύχουμε «θαύματα».
Ελάτε μαζί μας για να γίνουμε μία όμορφη παρέα και να δοξάσουμε τη ζωή μέσω της μαγικής δύναμης της Ευγνωμοσύνης.

Περιλαμβάνει:

Hatha yoga
Διαλογισμό
Επικοινωνία με τη φύση
Δύο νύχτες διανυκτέρευση
Δύο πρωινά
Ένα μεσημεριανό
Ιππασία με άλογα στη θάλασσα

Διαμονή

Το σπίτι απέχει μόλις 800 μέτρα από τη λίμνη και είναι προσβάσιμο μέσω ενός καλά διατηρημένου αμμώδους δρόμου και σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την παραλία. Είναι χτισμένο σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων και παρέχει απόλυτη ιδιωτικότητα. Η κατοικία 100τμ αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι - τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ένα wc και μεγάλες βεράντες. Αν και το σπίτι απέχει μόλις 1 χλμ από την παραλία, βρίσκεται μέσα σε μια πλούσια βλάστηση που θυμίζει τροπικό δάσος. Η βλάστηση στο κτήμα είναι κυρίως εγγενής και μπορείτε επίσης να βρείτε μεσογειακά και εσπεριδοειδή. Προσφέρει γαλήνη και ηρεμία, βασικά συστατικά για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας μακριά από τη φασαρία της πόλης.

Ημερομηνία 4 -6 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγραμμα

08: 30-09: 30 Hatha yoga
10:00-11:00 Πρωινό
11: 15-12: 15 Διαλογισμός για την Ευγνωμοσύνη
12:30-18:30 Ελεύθερος χρόνος
19:00 - 19:30 Βραδινός διαλογισμός (Παρασκευή και Κυριακή)
Ιππασία (Σάββατο απόγευμα)
Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση, περπάτημα σε φυσικά μονοπάτια, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Τάνια Ρούμκου

Η Τάνια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου έλαβε το πτυχίο της στα Οικονομικά. Η Tάνια έχει αφιερωθεί και διδάσκει τον διαλογισμό Raja Yoga και τις πνευματικές αξίες τα τελευταία 23 χρόνια αφού έχει εκπαιδευτεί σε κέντρα Raja Yoga στην Ελλάδα, την Ινδία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιστεύει ότι ο διαλογισμός είναι ο τέλειος τρόπος για να συνδεθεί κανείς με τον εσωτερικό του εαυτό και να επικοινωνήσει αληθινά με θεϊκή πηγή. Είναι επίσης συγγραφέας, γράφει παραμύθια και βιβλία για ενήλικες και τώρα ζει στην Κέρκυρα, δίνοντας διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια αυτογνωσίας σχετικά με την αυτοβελτίωση.

Καίτη Μόλτσα

Η Καίτη ασκείται εδώ και πολλά χρόνια. Αναπτύχτηκε και διδάχτηκε στην κοινότητα γιόγκα στη Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα. Κατάγεται από την Καρδίτσα και ολοκλήρωσε 200ωρη εκπαίδευση εκπαιδευτικών με το "Eu Zein" στη Θεσσαλονίκη. Από τότε καθοδηγεί μαθητές σε τακτικά μαθήματα γιόγκα.
Το ιστορικό της στην προσωπική και ομαδική εκπαίδευση και την εκπαίδευσή της μέσω του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, της δίνει την κατανόηση ότι όλοι δεν είναι μόνο σωματικά διαφορετικοί, αλλά επίσης στρέφονται στη γιόγκα για διαφορετικούς λόγους. Επομένως, τα μαθήματά της αλλάζουν συχνά για να ταιριάζουν στους ανθρώπους που επιλέγουν να εξασκηθούν μαζί της.
Τοποθεσία του retreat

Το "The house house" βρίσκεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον, 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κέρκυρας, στην περιοχή του Χαλικούνα, κοντά στο χωριό Αγ. Ματθαίος (7 χιλιόμετρα). Στην περιοχή βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Κορισσίων, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, καθώς πολλά είδη σπάνιων πουλιών κάνουν τη στάση τους εκεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η παραλία είναι αμμώδης και είναι η μεγαλύτερη στην Κέρκυρα. Το τοπίο είναι άγριο, παρθένο και δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο στην υπόλοιπη Κέρκυρα.  
Η παραλία θυμίζει έρημο καθώς υπάρχουν αμμόλοφοι και κάκτοι.
Η ηρεμία και η γαλήνη της περιοχής, το καθιστούν κατάλληλο για εσωτερική αναζήτηση και διαλογισμό. Το δάσος κέδρου στο τέλος της παραλίας είναι ιδανικό για πεζοπορία και εξερεύνηση της φύσης. Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για λάτρεις της περιπέτειας, κατάλληλη για αθλητικές δραστηριότητες, όπως σερφινγκ και ιππασία.

Για συμμετοχές και πληροφορίες σχετικά με το retreat, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6981091261 και 6930593990
síte:www. spiritualitycorfu.com
facebook:spiritualitycorfu