Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

The voices ideale: Μια εξαίσια βραδιά στο Αχίλλειο (video)

Αχίλλειο
10 Αυγούστου 2020 / 09:30

Ρεσιτάλ τραγουδιού υπό τον τίτλο «The voices ideale», με τη σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά είχε την τύχη να απολαύσει το (περιορισμένο σε αριθμό, λόγω των γνωστών υγειονομικών συνθηκών) κοινό που βρέθηκε στο Αχίλλειο, την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Ο λόγος για το ρεσιτάλ τραγουδιού υπό τον τίτλο «The voices ideale», με τη σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη, οι οποίοι δικαίως καταχειροκροτήθηκαν για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους σε τραγούδια Επτανησίων συνθετών και ιταλικές καντσονέτες.



Πιο συγκεκριμένα, στο α’ μέρος του ρεσιτάλ, ακούστηκαν έργα του Ναπολέοντος Λαμπελέτ, του Σπύρου Σαμάρα, του Λεωνίδα Αλβάνα, του Λαυρέντιου Καμηλιέρη, του Αλέξανδρου Γκρεκ, αλλά και του Δημήτριου Ρόδιου. Η πιο όμορφη, ίσως, στιγμή της βραδιάς ήταν το ντουέτο του Γιάννη Χριστόπουλου και του Σωτήρη Τριάντη στην περίφημη Σερενάτα του Τίτου Ξηρέλλη. Στο β’ μέρος ακούστηκαν έργα των Giuseppe Verdi, Francesco Paolo Tosti, Rodolfo Falvo, Stanislao Gastaldon, Salvatore Cardillo και Ernesto de Curtis, κλείνοντας με ένα όμορφο τρίο στο Non ti scordar di me. Τους τρεις τραγουδιστές συνόδευσε στο πιάνο η Μαριλένα Ελούλ.


Video: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ

Το ρεσιτάλ τραγουδιού ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα – Αχίλλειο 2020», που έχουν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά το κοινό και τους καλλιτεχνικούς φορείς του νησιού με το Αχίλλειο, με ευχή όλων αυτό να επανακτήσει τη χαμένη του αίγλη, παράλληλα και με τις καθ’ όλα αναγκαίες εργασίες αποκατάστασής του.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 17 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, με κινηματογραφική μουσική από το σχήμα «Cinema Project», για να ακολουθήσουν το κουαρτέτο εγχόρδων «ION Ensemble» στις 24 Αυγούστου και η Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου με τη Σοφία Βόσσου στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει για φέτος με μια συναυλία που συνδιοργανώνεται με την Πρεσβεία της Αυστρίας στις 10 Σεπτεμβρίου, επ’ αφορμή και της επετείου θανάτου της πριγκίπισσας Σίσσυ. Για την εκδήλωση αυτή θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνω.