Ο COVID «πάγωσε» την απόσυρση του παλιού εξοπλισμού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Ο COVID «πάγωσε» την απόσυρση του παλιού εξοπλισμού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπόλικη ...σκόνη σήκωσαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ομάδα του FB Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο, με τα ογκώδη υλικά που βρίσκονται στο Παλαιό Φρούριο, περιμένοντας την απόσυρσή τους.

07
Aυγούστου / 2020

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα υλικά που παραμένουν επί μήνες πεταμένα έξω από το κτήριό της. Πρόκειται για παλιό εξοπλισμό, ο οποίος αποξηλώθηκε κατά την ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης. 

Η Διεύθυνση της ΔΗΚΕΙΒΙΚ και των Γ.Α.Κ αναφέρει λεπτομερώς την υπηρεσιακή αλληλογραφία που έχει προηγηθεί ήδη από τον Νοέμβρη του 2019, προκειμένου να απομακρυνθεί ο παλιός εξοπλισμός. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με την οποία υπάρχει αγαστή συνεργασία, έδειξε αμέριστη συμπαράσταση και ανοχή, κοινοποιώντας ανα τακτά χρονικα διαστήματα, έγγραφα για την απόσυρση του υλικού».

Τέλος, σημειώνεται ότι «οι υπηρεσίες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης έχουν προωθήσει τα έγγραφα από τον Ιανουάριο του 2020 στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς περαιτέρω εξέλιξη, καθώς οι διαδικασίες εκποίησης έχουν σταματήσει λόγω της πανδημίας του COVID-19».     

Κάπως έτσι λοιπόν, και αφού τηρήθηκαν κατά γράμμα όλες οι νόμιμες διαδικασίες, τα υλικά απλώς παρέμειναν επι μήνες εκτεθειμένα σε κοινή θέα, μέσα στο μνημείο του Παλαιού Φρουρίου...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ