Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξαναχτύπησε στην Κέρκυρα ο... «serial killer» των προτομών (photos)

Προτομή
06 Αυγούστου 2020 / 10:53

Επανήλθε η... μανία του «αποκεφαλισμού» των προτομών στην Κέρκυρα - «Θύμα» βανδαλισμού και ο Σπύρος Σαμάρας, μετά τον Γεώργιο Ράλλη τον Απρίλιο του 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπορεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου στην Κέρκυρα να έπεφταν σοβάδες από το Λιστόν (και όχι μόνο...) και δέντρα πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ελέω κακοκαιρίας, το ξημέρωμα της επομένης ωστόσο, είχε άλλου είδους ζημιές... Και μάλλον όχι εξαιτίας κάποιας κακοκαιρίας, αλλά πιθανότατα λόγω της τρικυμίας εν κρανίω που ταλαιπωρεί κάποιους! Και μαζί μ' αυτούς ταλαιπωρεί και βιάζει την αισθητική των υπόλοιπων Κερκυραίων...

Σήμερα, Πέμτπη 6 Αυγούστου, όποιος πέρασε έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυστοπική εικόνα... Αυτή του Σπύρου Σαμάρα να βρίσκεται... ξαπλωμένος στο χορτάρι, σαν να ήθελε να μαζέψει ήλιο μετά τη χθεσινή κακοκαιρία!



Όπου «Σπύρος Σαμάρας», βέβαια, νοείται η προτομή του συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου, η οποία υπό κανονικές συνθήκες κοσμεί τη αριστερή γωνία του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου (σ.σ. στη συμβολή με την οδό Στ. Δεσύλλα).



Στην Κέρκυρα του 21ου αιώνα, όμως, θεωρείται... περίπου φυσιολογικό η προτομή μιας εμβληματικής προσωπικότητας να ξηλώνεται από κάποιους. Όπως δυστυχώς θεωρείται και σχεδόν δεδομένο ότι ο κάθε ανεγκέφαλος μπορεί να βανδαλίζει και να μένει ατιμώρητος. 



Περιστατικό, που θύμισε εκείνο του Απριλίου του 2019, όταν κάποιοι είχαν... αποκεφαλίσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη, στην Κοφινέτα, με το κεφάλι να βρίσκεται αργότερα και να επανατοποθετείται στη βάση του. Τώρα το κεφάλι του Σπύρου Σαμάρα δεν εξαφανίστηκε, αλλά εναποτέθηκε παραπλεύρως της βάσης του. Κάτι είναι κι αυτό...



Το enimerosi.com επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Χρυσούλα Τόμπρου, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της για το γεγονός καταδικάζοντας παράλληλα τέτοιες πράξεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας.

Η προτομή ευτυχώς δεν έχει υποστεί σημαντικές φθορές και θα επανατοποθετηθεί στη βάση της, όπως είπαν στο enimerosi.com άνθρωποι του Δήμου.