Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο στα Γιάννενα για την αντιπυρική περίοδο

Ελικόπτερο
31 Ιουλίου 2020 / 14:39

Χρειάζονται μόλις είκοσι λεπτά για να βρεθεί στον αέρα από την στιγμή που θα πάρε την εντολή για επιχείρηση και μπορεί να πετάει από τις έξι το πρωί μέχρι στις εννιά το βράδυ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Μόνιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα βρίσκεται μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών, εάν και όταν χρειαστεί.

Πρόκειται για ρωσικό Μ8 κατασκευής 2018 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πέντε τόνους νερό και να κάνει πολλαπλές ρίψεις σε πύρινο μέτωπο.

Το ελικόπτερο έχει τετραμελές πλήρωμα, όλοι Ρώσοι που θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την λήξη της αντιπυρικής σεζόν.

Χρειάζονται μόλις είκοσι λεπτά για να βρεθεί στον αέρα από την στιγμή που θα πάρε την εντολή για επιχείρηση και μπορεί να πετάει από τις έξι το πρωί μέχρι στις εννιά το βράδυ.



Εντολές θα παίρνει από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από αίτημα της τοπικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου υποδέχθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο ο  Κωνσταντίνος Παχίδης, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροβεστικής στην περιοχή, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Όπως σημείωσαν το ελικόπτερο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και συμβάλλει στην θωράκιση της περιοχής.


πηγή:  Epiruspost.gr