Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανέγερση ναού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας χρηματοδοτεί η Ιερά Μητρόπολη

Ναός
23 Ιουλίου 2020 / 14:43

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το μνημόνιο κατασκευής και διαχείρισης του ναού μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουλίου από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, το υπόμνημα κατασκευής και διαχείρισης ναού στο Γενικό Νοσοκομείο επ'  ονόματι της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, που θα χτιστεί με κάλυψη της δαπάνης από την Ιερά Μητρόπολη.

Ο ναός θα εξυπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες των ασθενούντων και των συγγενών τους.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, τόνισε ότι με το χτίσιμο του ναού λύνεται ένα χρονίζον πρόβλημα, καθώς μέχρι τώρα η θρησκευτική υπηρεσία του νοσοκομείου εξυπηρετούνταν σε έναν μικρό χώρο στην είσοδο του κτηρίου.

Τόνισε την προεργασία που είχε γίνει επί του προηγουμένου διοικητή, κ. Κακαβίτσα και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Ρουμπάτη, για την οριστικοποίηση και την υπογραφή  της συμφωνίας.

Και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή τους για αυτήν την σημαντική εξέλιξη που, αν και καθυστέρησε πολύ, τελικά, ήρθε.

Επίσης, εξέφρασαν την πρόθεσή τους, ώστε να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία τους, προκειμένου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο το προσωπικό του Νοσοκομείου, όσο και οι ασθενείς και οι συνοδοί/επισκέπτες αυτών, να μπορούν να ασκούν, προσηκόντως και με ευπρέπεια, τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο χώρο του Γ.Ν.Κ.