Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κέρκυρας ο Λευτέρης Αυγενάκης (video - photos)

Αυγενάκης Λευτέρης
17 Ιουλίου 2020 / 13:18

Επί κερκυραϊκού εδάφους βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού - Ο Λευτέρης Αυγενάκης είδε την κατάσταση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του νησιού - Συναντήσεις με Κράτσα, Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κος Αυγενάκης βρέθηκε από το αεροδρόμιο κατ΄ ευθείαν στο ΕΑΚΚ, όπου είδε το κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, την αίθουσα box, το βοηθητικό κλειστό, διαπιστώνοντας την άθλια κατάσταση του παρκέ, ενώ φωτογραφήθηκε και με μικρά κορίτσια που έκαναν προπόνηση εκείνη την ώρα.





Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφτηκε, εξάλλου, τα γραφεία του Κρίκετ και είχε συνομιλία με τη διοίκηση, πήγε στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών, όπου και εκεί περίμενε η διοίκηση για να καταθέσει τις προτάσεις της, ενώ βρέθηκε και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπου έλεγξε τα αποδυτήρια, έχοντας δίπλα του τον κυβερνητικό βουλευτή, Στέφανο Γκίκα, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΚ, Σταμάτη Λυκούρη και την αντιπρόεδρο, Μαριλένα Μάστορα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Ν.Δ., Γιάννη Κοντό.





Η δήλωση του Λ. Αυγενάκη

«Βρέθηκα στην Κέρκυρα όπως το είχα υποσχεθεί τόσο στο συνάδελφο (κ. Γκίκα) όσο και στην ΕΔ, θα συναντηθώ και με την Περιφερειάρχη και με τη Δήμαρχο γιατί στόχος μας είναι να δούμε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο αθλητικό κέντρο της Κέρκυρας και να δρομολογήσουμε και  άλλα, πέραν αυτών που έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση. Δυστυχώς  επιβεβαιώνεται κάτι που έχουμε δει και σε άλλα αθλητικά κέντρα, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γεγονός, έδειξαν πολύ θεωρία αλλά από έργο τίποτα.

Εμείς έχουμε προχωρήσει, παράδειγμα δημοπρατώντας την συντήρηση του δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου, την παραλαβή μηχανικού εξοπλισμού που θα παραλάβουμε από άλλο αθλητικό κέντρο για το κολυμβητήριο, και άμεσα θα μιλήσουμε για συγκεκριμένα ποσά, για συγκεκριμένους λόγους για να προχωρήσουμε σε συνεργασία και με το Δήμο και με την Περιφέρεια, σε συνετ6ργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε το αθλητικό κέντρο της Κέρκυρας ένα χώρο σύγχρονο, καθαρό, πολιτισμένο και κυρίως διαθέσιμο σε όλους όσους επιθυμούν να αθληθούν.

Ο αθλητισμός έχει αξίες, έχει αγαθά, προσφέρει πολύ ποιότητα στον ίδιο τον αθλούμενο αλλά και στην κοινωνία ολάκερη, οπότε είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε βάρος, για αυτό και η παρουσία μου εδώ σήμερα, επιβεβαιώνει ότι για να δούμε πράγματα από κοντά, που έχουμε ενημερωθεί, έχουμε τρέξει για να τα επιταχύνουμε, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι η θεωρία, ούτε η υπόσχεση.

Να σημειώσω ότι τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν θα ενισχυθεί με 12 άτομα προσωπικό με 7μηνη βάση για να ενισχύσουν το έργο που κάνουν οι ελάχιστοι υπάλληλοι του αθλητικού κέντρου. Και με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί περισσότερο το έργο που έχει δρομολογήσει με απόλυτο σεβασμό στα δεδομένα, στις προτεραιότητες στα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας η διοίκηση την οποία οφείλω να ευχαριστήσω, διότι ως προέκταση του υπουργείο σε όλο το διάστημα του ενός χρόνου που έχουμε συνεργαστεί στενότατα  έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, κυρίως στην περίοδο της καραντίνας, όπου και εδώ επιτελέστηκε σε συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία και εκατοντάδες αθλητές ένα τεράστιο έργο.

Θα δουλέψουμε μαζί μονιασμένοι και είμαι βεβαίως πως το αποτέλεσμα θα είναι σύντομα ορατό κι ήδη υπάρχει διαφορά, το ενδιαφέρον και η αγάπη έχει αποτυπωθεί στο χώρο. Δεν φτάνει όμως αυτό θέλουμε και άλλη δουλειά και θέλουμε ο χώρος αυτός να επανέλθει στη παλιά λαμπρή του εικόνα και σεις οι Κερκυραίοι το έχετε ζήσει, το έχετε απολαύσει και επιθυμείτε να επανέλθει εκεί που ήταν και ακόμη καλύτερα, για αυτό λοιπόν και θα δουλέψουμε μαζί». 






Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο πρόγραμμά του έχει συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αλλά και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου.











Ενδιάμεσα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του νησιού σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.




*  φωτογραφίες / video  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ