Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ο Πρωθυπουργός ήρθε στην Κέρκυρα αλλά κρύφτηκε από τον λαό

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
13 Ιουλίου 2020 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, το συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας επισημαίνει:

1. Η εργατική τάξη της Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία , τον επισιτισμό και τον τουρισμό δυναμώνουν και κλιμακώνουν τους αγώνες τους απαιτώντας την εξασφάλιση του εισοδήματος επιβίωσης , την εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ, την λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων , την απόσυρση του χουντικού νομοθετήματος που επιχειρεί να βάλει στον γύψο τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.
Απ' τον Απρίλη μέχρι σήμερα το συνδικάτο μας έχει πραγματοποιήσει ή έχει λάβει μέρος σε 14 κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν προοδευτική αύξηση της συμμετοχής.

2. Ο Πρωθυπουργός στην Κέρκυρα ήρθε και κρύφτηκε από τους εργαζόμενους και τον κερκυραϊκό λαό. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μονοπωλιακών ομίλων και τους υποστηρικτές της πολιτικής του και πέρασε υπέροχα μέσα στην ‘’γυάλα’’ της εικονικής πραγματικότητας που έζησε το Σάββατο στην Κέρκυρα. Όχι μόνον δεν ήρθε να δει την πραγματική Κέρκυρα, τους  Κερκυραίους της ανέχειας και της αγωνίας για την επιβίωση που συγκεντρώθηκαν στην «Πόρτα Ριάλα» , όχι μόνον δεν κάλεσε στην συνάντηση με τους ‘’παραγωγικούς φορείς ‘’ τους εκπροσώπους των πραγματικών παραγωγών του πλούτου, αλλά έστειλε ισχυρές δυνάμεις καταστολής, Αστυνομία, Ασφάλεια και αξίωσαν να μην περάσει η πορεία του συνδικάτου μας πίσω από το Δημαρχείο την ώρα που θα συναντιόνταν με την κα Δήμαρχο. Αφού τους εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πορεία μας απ την καθιερωμένη διαδρομή, καθυστέρησαν την έλευση τους στο Δημαρχείο μέχρι να τελειώσει η πορεία και έστησαν φράγμα με ΜΑΤ στο άδειο Δημαρχείο αποδεικνύοντας ότι ο Πρωθυπουργός παθαίνει αλλεργία όταν βλέπει εργαζόμενους και η  αντεργατική πολιτική του τον υποχρεώνει να κρύβεται.

3. Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ο  Περιφερειάρχης, οι τρεις Δήμαρχοι  και οι τρεις Βουλευτές , πρέπει να μας απαντήσουν τώρα τι ζήτησαν απ΄τον Πρωθυπουργό για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό. Τον ρώτησαν αν έχει καμμία μαγική συνταγή ώστε να ζήσουν για τους επόμενους 12 μήνες με 9 ευρώ την ημέρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με 3,3 ευρώ οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό- τουρισμό ή και  με μηδέν εισόδημα όσοι ξεπέρασαν το πλαφόν των 80 ημερών ;Του είπαν ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν μπορούν τώρα να επιβιώσουν , ότι έχουν να πάρουν χρήματα από τον Απρίλιο και ότι  βρίσκονται σε απόγνωση;
Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις τους και κυρίως τι απάντησε ο Πρωθυπουργός.

4.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είτε απέκρυψαν την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κερκυραίων εργαζόμενων και τα αιτήματά τους , είτε  προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν (γράφοντας ότι το συλλαλητήριο ήταν για τον Ερημίτη) , είτε  ακόμη και να οικειοποιηθούν  για λογαριασμό των εντολοδόχων τους όπως για παράδειγμα το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ το LEFT.

5. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μέσα σε καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας και η μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο , δεν αποτελεί μόνο αγωνιστική παρακαταθήκη στους μεγάλους αγώνες του κλάδου μας , αλλά υποχρεώνει την κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής και ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων στον τουρισμό, γιατί αν δεν το κάνει τώρα, οι αγώνες μας θα ενταθούν ως επακόλουθο της ανάγκης των εργαζομένων να παλέψουν για την επιβίωση τους .