Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλβανία: Δύο θάνατοι & 72 νέα κρούσματα Covid19 σε ένα 24ωρο

Αλβανία
28 Ιουνίου 2020 / 13:19

Το Υπουργείο Υγείας με την ανακοίνωσή του απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι μη τήρηση των μέτρων θα θεωρείται ως πράξη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή όλων

ΑΛΒΑΝΙΑ.  Δύο ακόμη νεκρούς και 72 νέα κρούσματα, μετρά το τελευταίο 24ωρο η γειτονική Αλβανία.

Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, καθώς πέρα από τα κρούσματα αυξάνεται και ο αριθμός όσων χρειάζονται νοσηλεία ή εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής, όπως κάνει σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με αυτά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα, 77 ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο και 15 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το Υπουργείο Υγείας με την ανακοίνωσή του απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι μη τήρηση των μέτρων θα θεωρείται ως πράξη που  θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή όλων.

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης είναι να τηρήσουμε τα μέτρα, όπως την φυσική απόσταση, τη χρήση μάσκας, την προσωπική υγιεινή και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς χώρους. Η αυστηρή τήρηση των καθιερωμένων μέτρων θα διαφυλάξει την υγεία μας. Η παραβίαση των κανόνων από οποιονδήποτε θα θεωρείται πράξη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


πηγή: Epiruspost.gr