Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι παρεμβάσεις στο ΕΑΚΚ απασχόλησαν Γκίκα και Αυγενάκη

ΕΑΚΚ
25 Ιουνίου 2020 / 16:21

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμό, με τους δύο άνδρες να βάζουν επί τάπητος όλα τα θέματα, που αφορούν στην «αναγέννηση» του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Μόνο θέμα συζήτησης απετέλεσε το ΕΑΚΚ και οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να αναβαθμιστού νοι εγκαταστάσεις σε κάποιο βαθμό.

Σύμφωνα με την προερχόμενη από το πολιτικό γραφείο του Στέφανου Γκίκα ενημέρωση, μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΑΚΚ, ο Βουλευτής Κέρκυρας έθεσε στον Υφυπουργό, εκτός από τα ήδη δρομολογημένα έργα,  την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης τεσσάρων έργων:

Πρώτον, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αντλίας και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου. Πρόκειται για εξοπλισμό, τον οποίο το ΕΑΚΚ λαμβάνει από το κολυμβητήριο Ναυπάκτου και ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Δεύτερον, την μετατροπή των δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ του ΕΑΚΚ σε κλειστά γήπεδα, είτε με ελαφριά κατασκευή είτε με φουσκωτή οροφή.

Τρίτον, την τοποθέτηση στεγάστρου πίσω από τις κερκίδες, προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο χρήσης για τους αθλητές του στίβου.

Τέταρτον, την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός αναγνώρισε ότι το ΕΑΚΚ εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και ότι οι εγκαταστάσεις του χρήζουν αναβάθμισης. Σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφθεί την Κέρκυρα το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου μαζί με μηχανικούς και τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σε ότι αφορά στην μετατροπή ανοιχτών γηπέδων σε κλειστά γήπεδα με ελαφριές κατασκευές ή φουσκωτές οροφές (μπαλόνι), ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου οι διαδικασίες αδειοδότησης να απλοποιηθούν. Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα περιλαμβάνει και σχετική διάταξη.