Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της ΠΙΝ ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας

ΠΙΝ
11 Ιουνίου 2020 / 16:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το Προγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειας Ιονίων Νήσων ενημέρωσε τους Δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου.

και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.
Κυρίαρχα θέματα της συζήτησης η προετοιμασία των δήμων σε προτάσεις για την αγροτική οδοποιία, το Προγραμμα Των Εγγείων Βελτιώσεων και η διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσω των Λιμνοδεξαμενών και Ομβροδεξαμενών, η εκπαίδευση των αγροτών και ιδιαίτερα των ελαιοκαλλιεργητών, η καταγραφή και διαχείρηση των Αλιευτικών καταφυγίων και η μελέτη νέων, η διαχείρηση του προγράμματος clld leader για την αλιεία που αφορά την Νότια Κέρκυρα  Ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει «αναφέρθηκα λεπτομερώς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ για την Περιφέρειά μας και πως το διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 



Οι σημερινές δυνατότητες του προγράμματος και τα όρια απορρόφησης. 
«Ανέλυσα του Προγραμμα «Αγροτικού εξηλεκτρισμού» που ξεκινάει για πρώτη φορά στην Περιφερειά μας και την προετοιμασία που πρέπει να έχουν γι'αυτο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι .
Ζήτησα την συνεργασία των Δήμων στην διαχείριση της Δακοκτονίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη υλοποίηση της .
Ενημέρωσα για το σχέδιο της ΠΙΝ για την αντιμετώπιση της xyllela fastidioza μέσω της συνεργασίας με τις όμορες Περιφέρειες και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα .
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εχει σχεδιάσει σαφείς στόχους για τον πρωτογενή τομέα τόσο σε επίπεδο άμεσης υλοποίησης , όσο και στην προετοιμασία και έτοιμότητα για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Σε αυτό το σημείο τόνισα ότι και οι Δήμοι πρέπει να ετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσει να υλοποιηθεί το ΠΑΑ μέσω ΥΠΑΑΤ άμεσα και με πλήρεις απορροφήσεις» .
Στην συνάντηση παρέστη η Αντιπεριφερειαρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Υψηλάντης .