Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Οι αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζονται»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
05 Ιουνίου 2020 / 20:13

«Η φυσιογνωμία των δημοσίων αγαθών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, είναι κτήμα και περιουσία όλων των Ελλήνων και δεν δικαιούται κανείς ούτε σήμερα, ούτε αύριο, αλλα ούτε και ποτέ να τη μετατρέψει σε υπόθεση ιδιωτικής συναλλαγής για την κερδοφορία των λίγων εις βάρος των πολλών»,

τονίζει στο μήνυμά του ο Βουλευτής Κέρκυρας κατακεραυνώνοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης σε θέματα επενδύσεων και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προέβη στην εξής γραπτή δήλωση:

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται. Ταυτόχρονα, η πανδημία του κορωνοϊού, που η εξάπλωσή της αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση, μας επιβάλλει να δράσουμε άμεσα.

Το περιβάλλον, μετά την πανδημία χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση. Η βασική πηγή του προβλήματος είναι το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που προσπαθεί να μεγιστοποιεί τα κέρδη σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, δήθεν υπέρ των επενδύσεων αλλά στην πραγματικότητα υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας στέλνει το μήνυμα ότι η φύση κινδυνεύει. Η υπεράσπιση των ειδών, των οικοτόπων, των φυσικών πόρων αλλά και του αστικού περιβάλλοντος από την κερδοσκοπία και την ιδιωτικοποίηση, είναι ακόμη μια σημαντική μάχη ώστε να τεθεί το περιβάλλον και ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη.

Η απόφαση της κυβέρνησης για διαγωνιστική διαδικασία στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Αθήνα φανερώνει την απειθαρχία της ΝΔ στην απόρριψη “κακών πρακτικών” που συνοδεύτηκαν από οικτρές αποτυχίες των ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων ομοϊδεατών της.

Η φυσιογνωμία των δημοσίων αγαθών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, είναι κτήμα και περιουσία όλων των Ελλήνων και δεν δικαιούται κανείς ούτε σήμερα, ούτε αύριο, αλλα ούτε και ποτέ να τη μετατρέψει σε υπόθεση ιδιωτικής συναλλαγής για την κερδοφορία των λίγων εις βάρος των πολλών.

Και στον τόπο μας οι αγωνίες και οι αγώνες των συμπολιτών μας για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και σημαντικών οικοτόπων μας συνεχίζονται με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον Ερημίτη και τον Ίσσο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών, λαμβάνει υπόψη του την κριτική και τις προτάσεις των πολύμορφων κινημάτων και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα για την προστασία του Περιβάλλοντος».