Τα κρούσματα στα πομακοχώρια στέλνουν τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη

Τα κρούσματα στα πομακοχώρια στέλνουν τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη

Ο υφ. πολιτικής προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς στο «αρχηγείο» του

ΞΑΝΘΗ. Ότι ο κορονοϊός είναι ύπουλο πράγμα το ξέραμε. Κι έτσι τα κτυπήματά του τώρα, παρά το ότι οι πιο χαλαροί πίστεψαν ότι τελειώσαμε, δεν εκπλήσσουν. Το μέτωπο της Θράκης παραμένει ενεργό.

04
Ιουνίου / 2020

Ο αριθμός των κρουσμάτων στα ορεινά πομακοχώρια της Ξάνθης σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Σημειωτέον ότι στην περιοχή είχε ξανά επιβληθεί περιορισμός της κίνησης λόγω αριθμού κρουσμάτων. Σήμερα δυο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής στην Αλεξανδρούπολη.
Η επιδημιολογική κατάσταση στέλνει στην Ξάνθη τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα και πέντε συνεργεία μοριακής εξέτασης δειγμάτων (pcr).
Χθες έγινε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό, σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Πέμπτη 4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Εμπρός, ο Δήμος Ξάνθης επικοινώνησε ήδη με φορείς και επαγγελματικές συλλογικότητες που τα μέλη τους έχουν ευρεία επαφή με το γενικό πληθυσμό ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μετέχουν στην προληπτική δειγματοληψία και καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται στην πόλη μας.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ