Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Αυλωνίτη για την είσοδο της Κέρκυρας στη λίστα των πλέον ασφαλών προορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
03 Ιουνίου 2020 / 17:22

«Μέλημα όλων μας είναι να δώσουμε ένα σαφές σήμα σε όλο τον κόσμο, πως η Κέρκυρα συνεχίζει να είναι ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός με μοναδικά πλεονεκτήματα για τους επισκέπτες της», σχολιάζει ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την τοποθέτηση της Κέρκυρας στη λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Οργανισμό European Best Destinations, σχολίασε με γραπτή δλήλωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας έχει ως εξής:

«Η είδηση της κατάταξης της Κέρκυρας στη λίστα των 20 ασφαλέστερων προορισμών της ΕΕ από τον EuropeanBestDestinations είναι ευχάριστη και ελπιδοφόρα μετά από μια παρατεταμένη περίοδο διαχείρισης πέραν των πολλών και σύνθετων οικονομικών προβλημάτων για τους επαγγελματίες στο νησί μας που προκάλεσε ο κορονοϊός και του ψυχολογικού παράγοντα.

Αλλεπάλληλες και διαδοχικές ήταν οι θεσμικές παρεμβάσεις μας, όλο αυτό το διάστημα για να κινητοποιήσουμε τον κρατικό μηχανισμό ώστε να σταθεί με επάρκεια απέναντι στις αγωνίες και τα αδιέξοδα του τουριστικού κλάδου και των εργαζομένων του. Θα συνεχίσουμε όμως, έτσι. Το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία, το απαιτεί η τοπική οικονομία.

Επιμείναμε και επιμένουμε στη θωράκιση και την ενδυνάμωση όλων των δομών της δημόσιας υγείας στον τόπο μας στο βαθμό που να μπορούν να αποτελούν ξεκάθαρα, την αιχμή του δόρατος μιας στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Είναι το στοιχείο εκείνο που θα εμπεδώσει στη διεθνή κοινή γνώμη και στους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες το κρίσιμο σήμερα, αγαθό της ασφάλειας για την Κέρκυρα.

Μέλημα όλων μας είναι να δώσουμε ένα σαφές σήμα σε όλο τον κόσμο, πως η Κέρκυρα συνεχίζει να είναι ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός με μοναδικά πλεονεκτήματα για τους επισκέπτες της.

Σε αυτήν, την καθημερινή μάχη δεν περισσεύει κανείς!»