Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση σε Υδραίου από την «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» για την υπό δημιουργία Υ.ΠΕ. Δυτικής Ελλάδας

«Κερκυραϊκή Αναγέννηση»
28 Μαΐου 2020 / 09:49

«Κάθε άλλη έκβαση, ως προς την διαίρεση, θα αποτελέσει απαξίωση των αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου και δική σας μεγάλη πολιτική ήττα, γιατί δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των Κερκυραίων πολιτών...», τονίζεται στην επιστολή της παράταξης Σαρλή προς τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έκκληση στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, απευθύνει η παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση / Φωνή - Δημότες για Διαφάνεια», προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης ανφορικά με τη δημιουργία νέας Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, στην οποία θα υποκείται πλέον η Κέρκυρα.

Αναλυτικά η επιστολή της παράταξης  «Κερκυραϊκή Αναγέννηση / Φωνή - Δημότες για Διαφάνεια» αναφέρει:

«Κυρία Δήμαρχε,

σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» αναφέρει ότι σχεδιάζεται αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας και εισηγητικά μπαίνει στο νομοσχέδιο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, διασπάται και στη θέση της σχηματίζονται δύο Υγειονομικές Περιφέρειες.

Η πρώτη, με έδρα τα Γιάννενα που περιλαμβάνει την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Η δεύτερη, με έδρα την Πάτρα που περιλαμβάνει τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά (της Κέρκυρας συμπεριλαμβανομένης).

Κυρία Δήμαρχε,

επειδή αυτός ο σχεδιασμός, είναι απολύτως αρνητικός και επικίνδυνος για τα συμφέροντα των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού, σας καλούμε:

1ον. Να διερευνήσετε άμεσα τις προθέσεις της κυβέρνησης.

2ον. Να εξηγήσετε σε κάθε αρμόδιο πόσο κυριολεκτικά ανεδαφικός είναι αυτός ο σχεδιασμός.

Κυρία Δήμαρχε,

δεν φτάνει να «αναγνωριστεί το εκ παραδρομής λάθος» τους και να εντάξουν την Κέρκυρα στην Υγειονομική Περιφέρεια της Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο έλαβε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ επανίδρυσης και λειτουργίας Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι για την πανδημία του κορωνοϊού, το Νοσοκομείο μας πιστοποιήθηκε ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω, προφανώς έχετε το χρέος να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για λειτουργία Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κάθε άλλη έκβαση, ως προς την διαίρεση, θα αποτελέσει απαξίωση των αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου και δική σας μεγάλη πολιτική ήττα, γιατί δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των Κερκυραίων πολιτών και των επισκεπτών του Νομού, όπως αυτά εκφράζονται από την  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (καθώς επίσης και όλων των άλλων Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού).

Σας ευχόμαστε να επιτύχετε για το καλό του τόπου.

Σε διαφορετική περίπτωση, σας καλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για λήψη απόφασης αγώνα και μέτρων κατά του απαράδεκτου και άκρως επικίνδυνου κυβερνητικού σχεδιασμού».