Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γαλάζια» ικανοποίηση Σαγιά για την παύση λειτουργίας του ΧΥΤΥ Νότου

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
23 Μαΐου 2020 / 16:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα εύσημα προς το κόμμα του αποδίδει ο Γιώργος Σαγιάς, αντιδήμαρχος Νότου και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, Γιώργος Σαγιάς:

«Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι ο ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας καταργείται, εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, διότι σε 10 μόλις μήνες λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας αλλά και όλου του νησιού μας, εδώ και μια δεκαετία.

Ευχαριστούμε επίσης τον βουλευτή μας Στέφανο Γκίκα για τον αγώνα που έδωσε όλους αυτούς τους μήνες, όπως και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα για τις κρίσιμες παρεμβάσεις της. 

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί πρώτιστα προσωπική δικαίωση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λειτουργία του ΧΥΤΥ. 

Δικαιώνεται όμως και ο πολυετής αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης  που τόσο υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια καθώς και των στελεχών της ΔΗΜ.ΤΟ. Νότου.
Θυμίζουμε τέλος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε 4, 5 ολόκληρα χρόνια, αντί να δώσει λύση,  έφερε τα ΜΑΤ με τα γνωστά επακόλουθα.
Το ουσιαστικό έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζεται σε όλους τους τομείς και παρά τις προκλήσεις των καιρών, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 
Μετά τιμής
Γιώργος Σαγιάς
Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Νότου»