Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Λευκίμμης: Η τάξη δεν είναι για ...γυρίσματα ταινίας

Γυμνάσιο Λευκίμμης
12 Μαΐου 2020 / 14:27

ΛΕΥΚΙΜΜΗ(ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Άκρως αντιπαιδαγωγικό, αδιαμφισβήτητα παράνομο και αντισυνταγματικό, χαρακτηρίζει τον τρόπο online διδασκαλίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λευκίμμης.

Η ανακοίνωση: «Το Δ.Σ του συλλόγου, μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση μέσων τεχνολογίας, (με απευθείας διδασκαλίας και μετάδοσης μαθήματος σε πραγματικό χρόνο με την χρήση μέσων τεχνολογίας) εκφράζει την αντίθεσή του στην εφαρμογή της τροπολογίας αυτής, θεωρώντας αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας άκρως αντιπαιδαγωγικό, ενώ επιπλέον είναι αδιαμφισβήτητα παράνομος και αντισυνταγματικός.

Η παραπάνω τροπολογία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τόσο των ανήλικων μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν παρέχει καμία ασφάλεια όσων αφορά την καταγραφή του μαθήματος , μιας και δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον εκπαιδευτικό ή από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική συμπεριφορά των μαθητών όσο και στην ψυχολογία τους, μιας και μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία και τα σχολικά μαθήματα σε  ριάλιτι σόου. Τα παιδιά μας δεν είναι ηθοποιοί. Δεν πηγαίνουν σχολείο για να παίξουν θέατρο και οι καθηγητές τους δεν είναι σκηνοθέτες ….δεν γυρίζουν ταινία ….είναι εκεί για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους, να τους μαθαίνουν τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματά τους,  να γίνουν ώριμοι, υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την αντίθεσή  μας και απαιτούμε την μη εφαρμογή της τροπολογίας αυτής στην πράξη».