Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Καλούδης: Ο Δ. Μεταλληνός «έπνιξε» επίτηδες την ψηφοφορία. Να παραιτηθεί!

δήμος κεντρικής Κέρκυρας
02 Μαΐου 2020 / 17:31

Κι αν δεν το κάνει να τον απόπέμψει η δήμαρχος ώστε να μην είναι συνυπεύθυνη σε τέτοιες συμπεριφορές, καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης, Πρώτα η Κέρκυρα. Επιμένει πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκλεισε τα μικρόφωνα για να μην μπει σε ψηφοφορία η πρόταση για κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται ο Γ. Καλούδης στα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας που συζήτησε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Αφορμή οι θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Μεταλληνός, σχετικά. Ο επικεφαλής της παράταξης, Πρώτα η Κέρκυρα, καταγγέλλει πως η δική του πρόταση δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με τέχνασμα του Δ. Μεταλληνού που έκλεισε γι' αυτό τα μικρόφωνα. Τον κατηγορεί για αντιδεοντολογική και μεροληπτική συμπεριφορά και τον καλεί να παραιτηθεί. Κι αν δεν το κάνει καλεί τη δήμαρχο, Μ. Υδραίου να τον αποπέμψει άλλως πως θα τεκμαίρεται πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χειρίζεται έτσι τα θέματα, καθ' υπόδειξή της ή εν πάση περιπτώσει με την αποδοχή και την σύμφωνη γνώμη της!. Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Πρώτα η Κέρκυρα και του Γ. Καλούδη:
Συνθέτοντας τις προτάσεις των κ. Μαρκάτη και κ. Μπορμπότη με το σκεπτικό τους για τους λόγους που πρέπει να αποσυρθεί το λεγόμενο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τη πρόταση του κ. Τρεπεκλή για δυναμικές κινητοποιήσεις ο Επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Γιώργος Καλούδης εξειδίκευσε τη τελευταία ως «κλείσιμοκινητοποίηση-κλείσιμο του SanGiacomo, Μαράσλειου και όλων των Δημοτικών Γραφείων τη Δευτέρα 4 Μάη 2020», αφού την επομένη θα ψηφισθεί άρον άροντο νομοσχέδιο από τη Βουλή με περιορισμένη σύνθεση (με30 βουλευτές) και έθεσε τη πρόταση αυτή προς ψήφιση. 
Hδιαφορά μεταξύ της πρότασης της κ. Υδραίου και της δικής μας ήταν θεμελιώδης:
1)Εμείς δεν ζητούσαμε απλά την απόσυρση του νομοσχέδιου αλλά είχαμε και σκεπτικό με τους τεκμηριωμένους λόγους που το επιβάλλουν και θα ενημερωνόνταν ο Λαός. 
2)Εμείς και το λέγαμε και το εννοούσαμε και γι΄αυτό ζητούσαμε τη 1η έμπρακτη διαμαρτυρία προς τη κυβέρνηση με κλείσιμο των Δημοτικών Γραφείων, αφού με την απαγόρευση μετακινήσεων και συγκεντρώσεων δεν μπορούσαμε να κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 
 Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως αποτυχημένη και τη Δημοτική Αρχή Υδραίου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και γι΄αυτό της αφαιρεί το δικαίωμα διαχείρισης. 
Ο κ. Μεταλληνός δεν έθεσε τη πρότασή μας προς ψήφιση έχοντας κλείσει το μικρόφωνο και τα όσα τραγικά διέπραξε τα έχουν καταγγείλει οι κ. κ. Άντζελα Ρίγγα, Μαρία Δρύ και η κ. Άντζυ Καρδακάρη και με την ιδιότητα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβούλου. 
 Γνωρίζουμε τις πρακτικές του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Μεταλληνού Δημητρίου, τις έχουμε καταγγείλει άλλωστε δημόσια στο πρόσφατο παρελθόν, όταν αφαιρούσε το λόγο από στελέχη της παράταξής μας, επειδή τα λεγόμενά τους δεν του ήταν αρεστά. 
Ήταν γνωστές σε μας επίσης οι αυταρχικές και αντιδεοντολογικές πρακτικές του κ. Μεταλληνού, τις απέδειξε εκ νέου προχθές όταν πεισματικά και κατά παράβαση του κανονισμού, αρνήθηκε να εισάγει ως θέμα την συζήτηση στο ΔΣ για την πανδημία και τα οικονομικά μέτρα για τον τουρισμό και τη μικρομεσαία τάξη που πρέπει να ληφθούν. Το έπραξε αυτό γιατί έκρινε ότι δεν συμφέρει την παράταξή του η συζήτηση του θέματος αυτού, αφού δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο να παρουσιάσει. 
Ήταν γνωστές σε μας οι προσπάθειες χειραγώγησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Μεταλληνό, όταν τακτικά και σκόπιμα στην ημερήσια διάταξη βάζει σκόπιμα τα σημαντικά θέμα τελευταία, για να συζητούνται τις πρωινές ώρες (2 ή 3 ή 4 το πρωί) , ώστε να απουσιάζουν αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης είτε διότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και πρέπει να είναι πολύ ενωρίς στις δουλειές τους είτε λόγω κόπωσης από το προχωρημένο της ώρας (Εμείς παραμένουμε μέχρι τέλους μαχόμενοι αλλά τις πρωινές-μεταμεσονύχτιες ώρες δεν μπορεί να ενημερώνεται ο λαός)και να επιτυγχάνει έτσι πλασματικές πλειοψηφίες, αφού η παράταξή του δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών και δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο και τη συναίνεση. 
Αυτό που δεν μας ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι ο κ. Μεταλληνός δεν διστάζει ακόμα να επιχειρεί και την αλλοίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση στις 29ης Απρίλη 2020 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. 
Η άρνηση του κ. Μεταλληνού να παραδώσει προς έλεγχο τα ηλεκτρονικά αρχεία της τηλεδιάσκεψης, όπως αυτό του ζητήθηκε από την καθύλην αρμόδια Γραμματέα του Δημ. Συμβούλιου κα Αγγελική Καρδακάρη και όπως υποχρεούνταν να πράξει, αποτελεί πρωτόγνωρο δημοκρατικό ολίσθημα. 
Αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι βρίσκει δήθεν άλλοθι είναι η «εφευρικότητά του» να μη γίνει η ψηφοφορία με σαφήνεια και να μην αναφέρονται ξεκάθαρα τα δύο ψηφίσματα προς ψήφιση, όπως ορίζει ο νόμος, συνεχίζοντας τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές. 
Προς ενίσχυση αυτών επικαλούμαστε ότι την επανάληψη της ψηφοφορίας με επιστολή τους έχουν ζητήσει η παρατάξεις "Κέρκυρα να ζεις-Επικ. Γιάννης Τρεπεκλής", "Πρώτα η Κέρκυρα-Επικ. Γιώργος Καλούδης", " Κέρκυρα 180-Επικ. Μαρία Δρυ", " Εκκίνηση-Επικ. ΛευτέρηςΜαρκάτης" και "Φωνή-Άντζελα Ρίγγα". 
 Χθες ο κ. Μεταλληνός εξαπέλυσε νέα τηλεοπτική φασιστική επίθεση κατά της κ. Αγγελικής Καρδακάρηκαι κατά των γυναικών με δημοσιοποίηση προσωπικών και ιατρικών δεδομένων της. Η κ. Άντζυ Καρδακάρη είναι μία ήρεμη πολύ ευγενική προσωπικότητα μεν αλλά απόλυτα δημοκρατική προσωπικότητα, που δεν δέχεται έκπτωση ή παραβίαση των δημοκρατικών κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και έχει δώσει αθόρυβες μάχες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, στον κατ΄εξοχήν χώρο όπου κρίνεται η δημοκρατικότητα του καθενός. Με σκαιό τρόπο καταφέρθηκε και κατά της κ. Δρυ. 
 Ο Κερκυραικός Λαός δεν ενδιαφέρεται εάν η κ. Καρδακάρηείναι έγγυος ή όχι, ενδιαφέρεται όμως εάν τηρήθηκε η δημοκρατική τάξη, ενδιαφέρεται γιατί ο κ. Μεταλληνόςπαραβίασε την εγκύκλιο 40 για τις συνεδριάσεις με περιφορά και τηλεδιάσκεψη, ενδιαφέρεται γιατί δεν μπήκαν και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία, ενδιαφέρεται γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα το ηλεκτρονικό πρακτικό της συνεδρίασης απόταν ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, ενδιαφέρεται γιατί η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπέγραψαν τις άδειες μετακίνησης των Δημοτικών Συμβούλων,ενδιαφέρεται γιατί δεν μπήκε σε ψηφοφορία η κινητοποίηση-κλείσιμο του SanGiakomo, Μαράσλειου και όλων των Δημοτικών Γραφείων ως έμπρακτη διαμαρτυρία της Κέρκυρας για το λεγόμενο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο το οποίο αφενός μεν αφαιρεί αρμοδιότητες των Δήμων, φιμώνει τους Δήμαρχους Νότου και Βορρά, φιμώνει τα μικρά νησιά, φιμώνει την αντιπολίτευση των Δήμων, αφού δεν προβλέπει εκπροσώπησή της στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων και θα οδηγήσει τη Κέρκυρα και τα Επτάνησα σε έναν κύκλο εσωτερικών συγκρούσεων και άγονων αντιπαραθέσεωνθα συντελεσθούν δε νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα εγκλήματα σε βάρος της Κέρκυρας, τα οποία οι επόμενες γενιές δεν θα συγχωρήσουν. 
Η Παράταξή μας «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» δεν ανέχεται πλέον αυτές τις φασιστικού τύπου πρακτικές και ζητά την παραίτηση του κ Μεταλληνού από την Προεδρία του Δημ. Συμβουλίου. 
Εάν δεν παραιτηθεί άμεσα, σήμερα, ο ίδιος καλούμε την Δήμαρχο να τον αποπέμψει. 
Εάν δεν το πράξει η κ. Μερόπη Υδραίου, αυτό θα σημαίνει ότι κ. Μεταλληνός λειτουργεί με την ανοχή και με τις εντολές της και θα φέρει πλέον η ίδια ακέραιη την ευθύνη των φασιζουσώνπράξεων του.