Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλλειψη ευθύνης η μετακίνηση προς την επαρχία...

Λακωνικός Τύπος
19 Μαρτίου 2020 / 17:10

ΣΠΑΡΤΗ. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορoνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων

καθημερινά αυξάνεται, σύμφωνα με τις τακτικές ανακοινώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ανακοίνωσης ο κ. Τσιόδρας δέχτηκε ερωτήσεις και για αρκετές επιμέρους παραμέτρους, όπως η παρατηρούμενη μετακίνηση πολιτών από το άστυ προς την επαρχία. Στην απάντησή του ήταν σαφής, τονίζοντας ότι αυτή η τάση «επισημαίνει την έλλειψη ευθύνης και παράλληλα ενισχύει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στην επαρχία».
Το ζήτημα φυσικά προκαλεί πολλές συζητήσεις και στη Λακωνία, καθώς παρατηρείται άφιξη ετεροδημοτών. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια αρκετών συμπολιτών μας στα κοινωνικά δίκτυα που καταγγέλλουν με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι πολλοί μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών βρέθηκαν στο χωριό, αγνοώντας τα μέτρα περιορισμού που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού.
Δυστυχώς, οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν με το πρώτο επίσημο κρούσμα στο νομό, έναν 89χρονο άνδρα, μόνιμο κάτοικο Αττικής, ο οποίος ταξίδεψε στον τόπο καταγωγής του.
Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να επισημάνουμε όλοι στα συγγενικά μας πρόσωπα που κατοικούν μακριά, πως το πιο ασφαλές είναι απλά να παραμείνουν στο σπίτι τους!
#Μένουμε_Σπίτι