Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Μερόπης Υδραίου με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

Υδραίου Μερόπη
06 Δεκεμβρίου 2019 / 10:33

Η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων Νήσων με τον Luigi Marras συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Luigi Marras.

Ο κ. Marras βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να παρουσιάσει  απόψε στις 20.00, σε ομιλία του στην Αναγνωστική  Εταιρία Κέρκυρας, τον απολογισμό τεσσάρων χρόνων της παραμονής του στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις σχέσεις της Κέρκυρας με ιταλικές πόλεις με τις οποίες είναι αδελφοποιημένη, καθώς και για τους δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ιταλία γενικότερα. 

Η κ Υδραίου με τον κ.Marra συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές, όπως είναι η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά.

Συμφώνησαν ότι μοχλοί ανάπτυξης αποτελούν – και για τις δυο πλευρές – ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το εμπόριο, τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκαν και στην πλούσια ιστορία των δύο λαών.

Τέλος, τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα η συγκοινωνιακή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, Φρειδερίκος Βαλσάμης και ο απερχόμενος πρόξενος Giancarlo Bringiotti.