Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην οροφή αίθουσας του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας (photos)

6ο Δημοτικό
11 Nov 2019 / 16:02

Έπεσαν σοφάδες λόγω της έντονης βροχόπτωσης του περασμένου Σαββάτου - Ευτυχώς που έγινε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και όχι σε καθημερινή όταν υπάρχουν στην αίθουσα δεκάδες παιδιά

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπροστά σε αποκαρδιωτική εικόνα βρέθηκαν οι δάσκαλοι και η Δ/νση του 6ου Δημοτικού της Κέρκυρας το πρωί της Δευτέρας, καθώς διαπίστωσαν ότι είχαν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.





Επί της ουσίας, βέβαια, πρόκειται για μια τραγωδία, χρησιμοποιώντας τη λέξη «τραγωδία» με την αρχαιοελληνική της έννοια..

Κι αυτό επειδή οι δάσκαλοι και ο Δ/ντης του 6ου Δημοτικού θυμίζουν ήρωες αρχαίας τραγωδίας δεδομένου ότι ήξεραν τι τους περιμένει, είχαν προβλέψει τις αρνητικές επιπτώσεις των πράξεων τους (σ.σ. όχι των ιδίων, βέβαια, αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών που δεν έκαναν τίποτα το προηγούμενο διάστημα), αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απολύτως για να αποτρέψουν το κακό...



Το ευτύχημα είναι ότι οι σοφάδες και οι γυψοσανίδες από την οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 6ο Δημοτικό σχολείο έπεσαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ελέω προφανώς και της σφοδρότατης βροχόπτωσης του περασμένου Σαββάτου, και όχι σε μια καθημερινή, όταν στην εν λόγω αίθουσα βρίσκονται δεκάδες μαθητές.





Η συγκεκριμένη αίθουσα, εξάλλου, χρησιμοποιείται κάθε μεσημέρι ως τραπεζαρία για τα παιδιά που παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο, ενώ επίσης χρησιμοποιείται και ως χώρος μαθημάτων θεατρικής αγωγής, πληροφορικής, αλλά και γυμναστικής κατά τις βροχερές μέρες που τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν στο προαύλιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Δ/νση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας έχει αποστείλει έγγραφα το προηγούμενο διάστημα προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας έλεγχο και επισκευή των ζημιών, χωρίς ωστόσο, να έχει υπάρξει ανταπόκριση.



Μετά τις καταστροφές που επέφερε η κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου στην οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, ο Δ/ντης Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης, είχε συνάντηση με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα παιδείας, Μαρία Ζερβού, ενώ παράλληλα απέστειλε έγγραφο επείγοντος χαρακτήρα προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων, ώστε να γίνει άμεσα αυτοψία από μηχανικό του Δήμου.



Σημειώνεται ότι από την Δ/νση Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης δόθηκε οδηγία να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου η αίθουσα μέχρις ότου υπάρξει έλεγχος και αποκατάσταση των ζημιών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.



Υπογραμμίζεται ότι το 6ο Δημοτικό Κέρκυρας δεν είναι το μόνο σχολείο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, καθώς σύμφωνα με τον κο Άνθη υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις με αντίστοιχα προβλήματα.