Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ραντάρ των Αγίων Δέκα «μαγνήτισε» μικρούς και μεγάλους!

Radar
11 Nov 2019 / 14:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των Κερκυραίων στους Αγίους Δέκα, την Κυριακή το πρωί.

Δεκάδες οικογένειες, πρόσκοποι, νηπιαγωγείο, μικροί, μεγάλοι, χάρηκαν τη μοναδική θέα απο τα 600μ και τη ξενάγηση που είχαν την ευκαιρία να κάνουν στις εγκαταστάσεις του Radar.



Η λειτουργία του συστήματος Radar, η χρήση του, οι διαδικασίες της πτήσης και της προσέγγισης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, οι αυτοματισμοί, οι νέες τεχνολογίες που μπαίνουν σε χρήση, αλλά και το μετεωρολογικό radar του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μερικά από όσα μπόρεσαν να δουν από κοντά οι επισκέπτες.





Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας που ξενάγησαν τους επισκέπτες, είπαν «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, βλέποντας τα χαρούμενα πρόσωπα όλων όσων είδαν από κοντά το radar σε λειτουργία και ενημερώθηκαν για όσα γίνονται για την Ασφάλεια των πτήσεων. Ιδιαίτερα βέβαια τα παιδιά, που με αυτή την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους επέλεξαν να περάσουν το κυριακάτικο πρωινό τους δημιουργικά και ευχάριστα.
Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά, στο Radar Open Day 2020, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, έχοντας ήδη αποκομίσει εμπειρίες απο τις πρώτες δύο εκδηλώσεις»
.