Σάββατο 02.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο νέους υποψηφίους ανακοίνωσε η Μερόπη Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
30 Απριλίου 2019 / 10:10

Η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό ΄Κερκυραίων Δήμος΄ παρουσίασε δύο νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

παρουσίασε δύο νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 
Πρόκειται για τη συμβολαιογράφο Κατερίνα Σπίγγου και τον ελεύθερο επαγγελματία Σπύρο Αργυρό από το Μαθράκι.
Η Κατερίνα- Ανδρομάχη Σπίγγου είναι πτυχιούχος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Συμβολαιογράφος. Ασχολήθηκε με την δικηγορία για μια 5ετία και από το 2006 είναι  Συμβολαιογράφος Κέρκυρας. Είναι Γενική Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού συλλόγου του Εφετείου Κέρκυρας. Φοίτησε για πολλά χρόνια στο Ωδείο Κέρκυρας. Είναι ενεργή πολίτης με ευαισθησίες και αγάπη για τον πολιτισμό και την οικολογία.
Σε δήλωση της η Κατερίνα Σπίγγου, αναφέρει:
‘’Πιστεύω ότι η Κέρκυρα πρέπει να κάνει μια Νέα Αρχή. Χρειάζεται μια Νέα Δήμαρχο με πρόγραμμα, οργάνωση και όρεξη για δουλειά. Μια Νέα Δήμαρχο για την Κέρκυρα του αύριο και όχι του χθες. Αυτή είναι η Μερόπη Υδραίου.
Συμμετέχω ενεργά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε αυτή την προσπάθεια για μια Νέα Αρχή. Ο τόπος μας πρέπει να αξιοποιήσει το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα που είναι ο πολιτισμός. Ποτέ μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν είχε μια ολοκληρωμένη πολιτική δράσεων και πρωτοβουλιών στον τομέα του πολιτισμού, αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.  Όπως πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής μας. Έχω αποφασιστικότητα, προτάσεις, όρεξη για δουλειά. Θέλω να συμβάλλω ενεργά σε αυτή την προσπάθεια για να κάνουμε όλοι μαζί μια Νέα Αρχή΄΄.
Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Σπύρος Αργυρός από το Μαθράκι. Ένας ενεργός πολίτης και άνθρωπος της αυτοδιοίκησης αφού διετέλεσε επί 8ετία δημοτικός σύμβουλος καθώς και Αντιδήμαρχος Μαθρακίου την περίοδο 2011-2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και απόφοιτος της  σχολής μηχανολόγων-ηλεκτρολόγων από Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αγαπά τον τόπο του και έχει γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Είναι ένας άξιος και ικανός άνθρωπος που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Σε δήλωση του , ο Σπύρος Αργυρός αναφέρει:
‘’Τα Διαπόντια Νησιά μας έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη, χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Ένα πρόγραμμα που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στο Μαθράκι, που μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωντάνια, να γίνει ένας τόπος δημιουργίας και μόνιμης διαβίωσης. Με υποδομές και βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας.
Για όλα αυτά είμαι υποψήφιος, γνωρίζοντας ότι η Μερόπη Υδραίου είναι ειλικρινής, έχει πρόγραμμα και αντιμετωπίζει ισότιμα το Μαθράκι και όχι ως φτωχό συγγενή όπως το αντιμετώπιζαν κάποιοι έως σήμερα.
Θέλω να δω τον τόπο μου να προοδεύει και όχι να βυθίζεται στην παρακμή και στην εγκατάλειψη. Το Μαθράκι μπορεί να αναπτύξει εναλλακτικές και ήπιες μορφές τουρισμού, να γίνει πόλος έλξης. Όλοι μαζί θα κάνουμε μια Νέα Αρχή, με μια Νέα Δήμαρχο που έχει πρόγραμμα, ξέρει να δουλεύει, να συνεργάζεται και να ακούει τον πολίτη.’’
Η Μερόπη Υδραίου αναφερόμενη στις δύο νέες υποψηφιότητες , τονίζει:
‘’ Το αίτημα για μια Νέα Αρχή φέρνει κοντά μας ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Προχωράμε μπροστά με ικανούς, καθαρούς και άξιους ανθρώπους για να χτίσουμε το Νέο Δήμο, το Δήμο των πολιτών. Με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και αγάπη για τον τόπο μας.
Στις 26 Μαϊου όλοι μαζί θα κάνουμε μια Νέα Αρχή.’’