Τρίτη 28.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για το έργο RyTHM - Δράσεις για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και χώρων

Αρχαιολογικό Μουσείο
06 Φεβρουαρίου 2019 / 10:10
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας η επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του έργου διασυνοριακής συνεργασίας

«RyTHM - Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και διασύνδεση των πολιτιστικών αγαθών μέσω ιστορικών μνημείων / Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας (Αρμένη - Βράιλα 1).
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. Στο εταιρικό σχήμα του RyTHM συμμετέχουν επίσης το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (Δ.Η.Π.Ε.ΘΕ. – Κ.Ε.Δ.Κ.) και ο Δήμος Φοινικαίων Αλβανίας.
Το έργο προβλέπει δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας στον Προμαχώνα Savorgnan και τη θαλάσσια τάφρο / Contrafossa του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα, καθώς και δράσεις για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση και λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Φοινικαίων, στη Λιβαδειά Αλβανίας. Στις δράσεις ανάδειξης των δύο διαμορφωμένων χώρων περιλαμβάνεται η οργάνωση κοινών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.
Το έργο RyTHM έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2 - «Προώθηση της Τοπικής
Οικονομίας» του Διασυνοριακού Πρόγραμματος Συνεργασίας IPA ΙΙ CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014- 2020» με προϋπολογισμό 651.620,00€.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.