Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρατείνεται η έκθεση του Ιωάννη Αργαλιά στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
22 Δεκεμβρίου 2017 / 10:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, η έκθεση του Ιωάννη Αργαλιά στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη παρατείνεται έως τις 19 Ιανουαρίου 2018.

Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών).
 
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77 Κέρκυρα,
Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  [email protected], www.corfuartgallery.com
 
Λίγα λόγια για την έκθεση
 
Ο Ιωάννης Αργαλιάς υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης μουσικής ιστορίας της Κέρκυρας. Μαθητής στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (ΦΕΚ), στη συνέχεια μουσικός με πολλές διακρίσεις, υποστηρικτής των καινοτόμων πρωτοβουλιών, συνθέτης και αργότερα αφοσιωμένος μουσικοδιδάσκαλος στη ΦΕΚ. Λόγω των δύσκολων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών της εποχής του, χρειάστηκε να ασκήσει πολλά επαγγέλματα για να επιβιώσει. Ποτέ όμως δεν ξέχασε την αγάπη του για τη μουσική, στην οποία αφοσιώθηκε και προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις του.
 
Για το μουσικό του έργο και τη συνολική προσφορά του στην τέχνη τού απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι και βραβεία από τη ΦΕΚ, από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου από όπου καταγόταν ο πατέρας του και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο μάλιστα προσέφερε σημαντικό μέρος του αρχείου του.
 
Σε συνεργασία με την οικογένειά του, σε αυτή την έκθεση η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη προσπαθεί για πρώτη φορά να αναδείξει μια λιγότερο γνωστή πτυχή της προσωπικότητας του Ιωάννη Αργαλιά, αυτή του ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε περισσότερες από 800 ακουαρέλες και πολλά άλλα έργα, τα οποία αποτελούν στην πλειοψηφία τους μια εικαστική καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του, αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων της Κέρκυρας.