Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Γκούσης για την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ: Το κτηριακό είναι θέμα του Δήμου

ΕΠΑΛ
27 Nov 2017 / 09:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ με κυριότερα ζητήματα το κτηριακό, την θέρμανση, την έλλειψη καθηγητών και την έλλειψη καθαριότητας.

Οι μαθητές, επισημαίνουν ότι τα κυριότερα ζητήματα που απαιτούν άμεση επίλυση είναι το κτηριακό, η έλλειψη θέρμανσης, η έλλειψη καθηγητών και η έλλειψη καθαριότητας κυρίως στις τουαλέτες.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Γκούσης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ, συναντήθηκε με τους Διευθυντές των σχολείων που στεγάζονται εκεί και συζήτησαν σχετικά με το πρόβλημα και τους τρόπους δρομολόγησης της επίλυσής του.
 
 
Το κτηριακό το έχει αναλάβει ο Δήμος
 
Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο κ. Γκούσης, το κυριότερο πρόβλημα είναι το κτηριακό, το οποίο έρχεται από παλιά.Όπως ανέφερε, επικοινώνησε με τον Δήμο, όσον αφορά ένα σημείο στις σχολικές εγκαταστάσεις  που είχε πλημμυρίσει. Κλιμάκιο του Δήμου Κέρκυρας, αναμένεται εντός της ημέρας να βρεθεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.
 
Όσον αφορά στις γενικότερες παρεμβάσεις στο κτήριο, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο κ. Γκούσης μας είπε ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.
Υπογράμμισε, ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που τρέχει και ο Δήμος δικαιούται να υποβάλλει αίτημα για εργασίες σε σχολικές εγκαταστάσεις (εφόσον δοθεί η χρηματοδότηση το κτήριο των ΕΠΑΛ θα περιλαμβάνεται σε αυτές). Έχει όπως μας είπε πληροφόρηση ότι ο Δήμος θα υποβάλλει το αίτημα άμεσα. Ωστόσο, το χρονικό περιθώριο που απομένει, είναι μικρό, καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται σε παράταση και η προθεσμία λήγει.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουν
 
Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η κατάληψη», καλώντας τους μαθητές να ανοίξουν τις πόρτες και να επιστρέψουν στις διδακτικές αίθουσες για μάθημα.