Κυριακή 18.10.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις, δωρεάν εξετάσεις και συμβολικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού (19 έως 25/10)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
17 Οκτωβρίου 2026 / 21:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

«Η δύναμη της πρόληψης, η ελπίδα για το αύριο».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του Οκτωβρίου, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με υγειονομικούς και τοπικούς φορείς, διοργανώνει εβδομάδα δράσεων από τη Δευτέρα 19 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, με σύνθημα «Η δύναμη της πρόληψης, η ελπίδα  για το αύριο».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επιστημονική ημερίδα, δράσεις δρόμου, καθώς και συμβολικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων & συνταγογράφησης

Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Οκτωβρίου (09:00 – 13:00)

Δωρεάν ψηλάφηση, κλινική εξέταση μαστού και δυνατότητα συνταγογράφησης μαστογραφίας στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας από τη γυναικολόγο-μαιευτήρα Τάνια Ελματζόγλου (χωρίς ραντεβού – Πληροφορίες: 26613-63019).

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου (09:00 – 11:00)

Δωρεάν εξέταση στο ΚΕΠ Υγείας από τον γυναικολόγο-μαιευτήρα ΕΒ ΕΣΥ Νικόλαο Καπετανάκη (κατόπιν ραντεβού στο τηλ.: 26610-27315).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας:

Δωρεάν συνταγογράφηση μαστογραφίας στην 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας (κατόπιν ραντεβού στο τηλ.: 26613-63050).

Επιστημονική Ημερίδα 

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου | 18:00 – 20:00

Αίθουσα Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας (Πλατεία Σκαραμαγκά)

Θέμα: «Καρκίνος του Μαστού, Πρόληψη & Αντιμετώπιση»

Εισηγητές:

Μαρία Γονίδη (Κυτταρολόγος, Πρόεδρος ΕΑΕ παρ. Κέρκυρας): «Η γνώση διώχνει το φόβο – Η γνώση σώζει ζωές!»

Dr. Αναστασία Πεππέ (Ιατρός, Χειρούργος/Ογκοπλαστικός Μαστού): «Καρκίνος του Μαστού: Γνωρίζω, για να μη φοβάμαι»

Φωτεινή Ρέβη (Κλινικός Διαιτολόγος/Διατροφολόγος ΓΝΚ Κέρκυρας): «Τρέφοντας τη δύναμή μας: Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»

Χρύσα Μέξη (Φυσιοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη Λεμφοθεραπεύτρια): «Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση μαστού»

Ιορδάνης Καδέμλογλου (Φυσικοθεραπευτής MSc): «Από την πρώιμη κινητοποίηση στην επιστροφή στην καθημερινότητα»

Αννέτα Τσελέντη (Ψυχίατρος/Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη ΔΗΜΟΠ - «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ»): «Ανακαλύπτοντας δυνάμεις μέσα από τη φροντίδα της ψυχοκοινωνικής διάστασης της νόσου: Οι ομάδες αυτοβοήθειας»

Δράσεις Ευαισθητοποίησης & Εκδηλώσεις

Καθημερινά: Δράσεις δρόμου με διανομή ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία της πόλης (ΚΕΠ Υγείας, Πόρτα Ρεάλε, Ανουντσιάτα).

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

17:00 (Κάτω Πλατεία): Σχηματισμός ανθρώπινης ροζ κορδέλας με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας.

18:00 (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης - Ανάκτορα): Συμβολική ροζ φωταγώγηση των Ανακτόρων και μουσική εκδήλωση με τη χορωδία COVERTURA.

Φωταγώγηση Δημοτικών Κτιρίων: Ροζ φωταγώγηση του Μαράσλειου Μεγάρου, του Δημαρχείου San Giacomo και του Δημοτικού Θεάτρου.

Διοργάνωση & Συμμετέχοντες Φορείς

Τις δράσεις διοργανώνει το Τμήμα Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, το Παράρτημα Ρομά, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Κέρκυρας), η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συμμετέχουν επίσης: Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, η Equal Society (Παράρτημα Κέρκυρας), το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και η Χορωδία COVERTURA.

Εμφανίσεις: 515
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.