Τετάρτη 29.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση και προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Καρκίνος μαστού
22 Οκτωβρίου 2022 / 18:02
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο προληπτικός έλεγχος θα διεξαχθεί στο χώρο που στεγάζεται το γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Ανδρέα Σκούπουρα (οδός Σπύρου Σαμάρα 13 στο ισόγειο).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σημαντική πρωτοβουλία , που έχεις ως άμεσους αποδέκτες αλλά και δυνητικά ωφελούμενες τις γυναίκες, διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Διαποντίων Νήσων, το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας,  1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας.

Πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αυτή τη σύγχρονη μάστιγα που είναι η συνηθέστερη μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό και η πρώτη αιτία  θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40-49 ετών.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

1ον) Ενημέρωση του κοινού από ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας στις 25 Οκτωβρίου.

2ον) Προληπτικός έλεγχος, για όσες γυναίκες επιθυμούν, που περιλαμβάνει ψηλάφηση μαστών και εκπαίδευση  αυτοεξέταση, καθώς και συνταγογράφηση U/S Μαστού και μαστογραφίας όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο προληπτικός έλεγχος θα διεξαχθεί στο χώρο που στεγάζεται το γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Ανδρέα Σκούπουρα (οδός Σπύρου Σαμάρα  13  στο ισόγειο).

Στο συγκεκριμένο χώρο εκτός από το επιστημονικό προσωπικό θα παρευρίσκονται μαίες, επισκέπτριες υγείας και κοινωνική λειτουργός για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση.
Όσες γυναίκες επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για τον προληπτικό έλεγχο μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2661362147, γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο Ισόγειο της παλιάς Νομαρχίας 10:00-13:00

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.