Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Β΄ κατηγορίας

Τοπικά πρωταθλήματα
03 Μαΐου 2017 / 19:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας και την επικύρωση της βαθμολογίας από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Κέρκυρας,

η Ένωση για την ενημέρωση των σωματείων έβγαλε ανακοίνωση, σε σχέση με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων:
Σε αυτήν αναφέρει την απ΄ ευθείας άνοδο Ατρομήτου Στρογγυλής και Κένταυρου Αρίλλα στην Α κατηγορία, όπως και την μη διεξαγωγή του μπαράζ Μ. Αλέξανδρου-Φαίακα Μαραθιά, αφού η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα είναι άνω των 8 βαθμών και με βάση την προκήρυξη δεν γίνεται ο αγώνας και ο Μ. Αλέξανδρος κερδίσει την άνοδο.
Από κει και πέρα επειδή συνολικά ανεβαίνουν τέσσερις ομάδες από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία,  θα γίνει ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα σε Αστέρα Μωραΐτικων και Αυγερινό Βαλανειού, για μια θέση ανόδου. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα των σωματείων Αστέρα Μωραΐτικων  που τερμάτισε ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα και αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτι), τότε ολοκληρώνεται η φάση αυτή. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτι) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Το σωματείο που θα αναδειχτεί νικητής προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία, ενώ το ηττημένο παραμένει στη Β΄ κατηγορία.
Ο αγώνας Αστέρα-Αυγερινού θα γίνει την Κυριακή 7/5 στο γήπεδο της Στρογγυλής θα ξεκινήσει στις 17:00 και αν χρειαστεί δεύτερο ματς, θα γίνει την Τετάρτη 10/5 στις 17:00 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ.