Πέμπτη 17.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υποβιβασμός του Αστέρα Πετριτή «ρίχνει» Μπενίτσες, Βολίδα και Βέλος

Γ΄ Εθνική
03 Μαΐου 2017 / 19:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τίτλοι τέλους για τον Αστέρα Πετριτή, αφού μετά την ήττα στη Λευκάδα η ομάδα του νησιού, υποβιβάζεται και μαθηματικά

και αυτό συνεπάγεται ότι στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες τόσο από την Α1 όσο και από την Α κατηγορία Κέρκυρας, με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το μπαράζ ανάμεσα σε Βέλος και ΓΕΘ που έγινε την περασμένη Κυριακή με νικήτρια την ομάδα του Βέλους, ήταν απλά μια τυπική διαδικασία, αφού το Βέλος που νίκησε με 2-0 θα έμενε στην κατηγορία, αν δεν υποβιβαζόταν ο Αστέρας, όμως τώρα και αυτό υποβιβάζεται στη Β΄ κατηγορία. Ένα μπαράζ ανάμεσα σε Μπενίτσες και Βολίδα που έπρεπε με βάση την προκήρυξη να γίνει, με την νικήτρια ομάδα να μένει στην Α1, σε συνδυασμό με παραμονή του Αστέρα, δεν έχει νόημα να γίνει αφού και οι δυο ομάδες υποβιβάζονται. Βέβαια υπάρχουν 3 ακόμα αγωνιστικές την Γ΄ Εθνική και μένει και η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα,  για να τελειώσει και τυπικά η όλη διαδικασία. Θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα (π.χ. αποχώρηση ομάδων ή μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών)  ώστε να γυρίσει ανάποδα η Γη και ο Αστέρας να μην υποβιβαστεί, κάτι απίθανο και η ΕΠΣΚ τουλάχιστον ως το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε ορίσει αγώνα κατάταξης ανάμεσα σε Μπενίτσες και Βολίδα, θεωρώντας ότι δεν έχει ουσιαστικό λόγο να γίνει.