Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λευκίμμη τρία βήματα από τον τελικό

ΑΕ Λευκίμμης
20 Απριλίου 2017 / 17:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία της ΑΕ Λευκίμμης να αποκλείσει και την Καστοριά με 3-0 (μετά την ΑΕΠ Καραγιαννιών) έχει φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ΑΕΛ που με την ευνοϊκή κλήρωση που είχαν με τα τρία πρώτα ματς να γίνονται στη Λευκίμμη, μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά και γιατί όχι στον τελικό.

Την ερχόμενη Τετάρτη η ΑΕΛ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της κυπελλούχου Χαλκιδικής ΠΟ Τριγλίας, σε ένα ματς που θα αρχίσει στις 17:00 και αυτό θα την οδηγήσει στα προημιτελικά. Αντίπαλός της εκεί θα είναι ο δυνατός Ηρόδοτος Ηρακλείου για μια θέση στις τέσσερις ομάδες, σε ένα ματς που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο (πιθανόν στην Αθήνα) στις 3 του Μάη. Η ομάδα της Κρήτης που είναι επικεφαλής του πρωταθλήματος και σίγουρη πρωταθλήτρια είναι πολύ δυνατή και το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΑΕΛ. 
Εφ΄ όσον περάσει στους ημιτελικούς θα έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας που θα νικήσει από το ζευγάρι Αστέρας Βλαχιώτη (κυπελλούχου Λακωνίας) - Φωκικός για να πάει τελικό, σε ματς που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο Μεσολόγγι ή Άρτα στις 10/5, ενώ ο τελικός έχει οριστεί για το Σάββατο 20 Μαΐου σε ουδέτερο γήπεδο που θα οριστεί από την ΕΠΟ ανάλογα με τις δυο φιναλίστ, αφού θα πρέπει χιλιομετρικά να απέχει σχεδόν ίδια απόσταση από τις έδρες τους.
Υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο για την κυπελλούχο ερασιτεχνών Ελλάδος 2017, η άνοδος στην Γ΄ Εθνική. Αν η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο έχει πάρει το πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ που ανήκει τότε το εισιτήριο της ανόδου θα κερδίσει ο φιναλίστ και μόνο, αν και οι δυο ομάδες έχουν κατακτήσει τον τίτλο τότε δεν δίνεται το εισιτήριο. 
Ακόμη φέτος η ΕΠΟ καθόρισε και το Super Cup του κυπέλλου με τη διεξαγωγή ενός αγώνα το Σάββατο 27 Μάη 2017 ανάμεσα στην Κυπελλούχο της Γ΄ Εθνικής και την Κυπελλούχο Ερασιτεχνών Ελλάδος. 
Οι εννέα ομάδες που έχουν προκριθεί και συνεχίζουν στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος είναι οι: ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεως, ΠΟ Τριγλίας, ΑΕ Λευκίμμης, Ολυμπιακός Λαμίας (ή Αλμυρός Βόλου), Φωκικός, Αστέρας Βλαχιώτη, Καλαμάτα, ΑΠΟ Κερατσινίου, Ηρόδοτος.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια