Βραβεύει (7/2) την Εθνική ανδρών κρίκετ η Περιφέρεια
Το 2024 το Ελληνικό κρίκετ που ρίζωσε και ανδρώθηκε πάνω από 200 χρόνια στο νησί μας, πέτυχε μια πολύ μεγάλη διάκριση, η Εθνική μας ομάδα ανδρών με το σύνολο σχεδόν αθλητών που ζουν στην Κέρκυρα, να πάρει την άνοδο στην Premier Division 2025.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 2024 το Ελληνικό κρίκετ που ρίζωσε και ανδρώθηκε πάνω από 200 χρόνια στο νησί μας, πέτυχε μια πολύ μεγάλη διάκριση, η Εθνική μας ομάδα ανδρών με το σύνολο σχεδόν αθλητών που ζουν στην Κέρκυρα, να πάρει την άνοδο στην Premier Division 2025. Ήταν μια ονειρική χρονιά που μαζί με την απόφαση το άθλημα να πάρει μέρος στους επόμενους Ολυμπιακού αγώνες στο Λός Άντζελες το 2028 ανοίγει νέους ορίζοντες για το άθλημα. Παράλληλα στο νησί μας έχει αναπτυχθεί και το γυναικείο, η Εθνική ομάδα και αυτή με κορίτσια (στο σύνολο σχεδόν) από το νησί μας έχει αναρριχηθεί κοντά στην 30η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και αυτή είναι ξεχωριστή διάκριση. Τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έδρα την Κέρκυρα και όπως μας ενημέρωσε, η Περιφέρεια θα τιμήσει την Εθνική Ανδρών την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε ότι εκεί θα «βγει και είδηση» θα υπάρξει περαιτέρω στήριξη στις Εθνικές μας ομάδες που θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΚ
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής θα απονείμει τιμητική διάκριση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Kρίκετ, για την κατάκτηση της 1η θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Challenger Division 2024 και την άνοδο της στο Premier Division 2025. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, στις 12:00, στα γραφεία της Περιφέρειας, στα Παλαιά Δικαστήρια.
Στην εκδήλωση, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο συγχαρητήριο μήνυμα του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ισίδωρου Κούβελου.
Η εκδήλωση αποτελεί αναγνώριση της σπουδαίας προσπάθειας και των επιτευγμάτων της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.
ΦΩΤΟ@ΕΛΟΚ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.