Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕ Κανονιού στο πρωτάθλημα γυναικών Γ΄ Εθνικής των 55 ομάδων

Η ομάδα της ΑΕ Κανονιού της περσινής περιόδου ΦΩΤΟ@ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ
ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ
17 Οκτωβρίου 2024 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πρεμιέρα αυτήν την Κυριακή 20/10 με την κερκυραϊκή ομάδα να παίζει εντός, με την Παναχαϊκή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα συνεχίζει να υπάρχει, ξεκίνησε πριν 25 χρόνια και αφού άλλαξε ονομασίες (ΑΟ Κέρκυρα, Ολυμπιακός Κέρκυρας) υπάρχει και μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής σαν ΑΕ Κανονιού, που ουσιαστικά είναι η συνέχεια της ιδρυτικής ομάδας.

Έχει πλέον διαδοθεί αρκετά στην Ελλάδα και η συμμετοχή 55 ομάδων στην Γ΄ Εθνική αυτό δείχνει τη δυναμική του, ενώ για τη φετινή σεζόν η ΕΠΟ χώρισε τις ομάδες σε οκτώ Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, με τις πρωταθλήτριες των Ομίλων να κερδίζουν την άνοδο στη Β΄ Εθνική.

Η ΑΕ Κανονιού εντάχθηκε στον 3ο Όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες της Δυτικής Ελλάδας και αυτές είναι ο Αετός Ρίου (Αχαΐα), η Θύελλα Καταραχίου (από τον Πύργο Ηλείας), οι Λύκοι Αιγιαλείας (Αίγιο Αχαΐας), Παναχαϊκή και Πανλευκάδιος (Λευκάδα). Το καλό είναι πως καμιά ομάδα δεν υποβιβάζεται, έτσι δίνεται η δυνατότητα στους προπονητές να χρησιμοποιήσουν πολλές παίκτριες, αφού σε αυτό το επίπεδο πρέπει να παίρνουν όσο περισσότερα επίσημα παιγνίδια, ο σκοπός είναι η βελτίωσή τους και όχι μόνο το αποτέλεσμα.

Πρεμιέρα έχουμε την Κυριακή 20 Οκτώβρη με την ΑΕ Κανονιού να παίζει εντός έδρας με την Παναχαϊκή, μια ομάδα με ιστορία στο χώρο του αθλητισμού της χώρας. Το παιγνίδι θα ξεκινήσει στις 12:00 και διαιτητές ορίστηκαν οι Κερκυραίοι Κουρτέσης, Αυλωνίτης, Κασίμης.

 

Πρόγραμμα (1η αγωνιστική)

 

Κυριακή 20/10/2024 ώρα 16:00

12.00 ΑΕ Κανονιού – Παναχαϊκή

Λύκοι Αιγιαλείας –Πανλευκάδιος

Θύελλα Καταραχίου – Αετός Ρίου

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια