Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Στ. Ασημοπούλου αντιπρόεδρος του Συνδ. Αθλητών άρσης βαρών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
15 Οκτωβρίου 2024 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πέρα από το αγωνιστικό ο Αλκίνοος είναι μέσα στα γεγονότα του αθλήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άρση βαρών στο νησί μας συνεχίζει μέσα από τον Αλκίνοο να αγωνίζεται για το Ολυμπιακό άθλημα που μας έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες. Πέρα από το αγωνιστικό ο Αλκίνοος είναι μέσα στα γεγονότα του αθλήματος, αρχικά με την εκλογή του Ηρακλή Ροδίτη στην Ομοσπονδία και πλέον και με την εκλογή της Στεφανίας Ασημοπούλου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητών Άρσης Βαρών, η οποία μετά τη σύσταση του Δ.Σ. είναι αντιπρόεδρος. Σίγουρα κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για τον Αλκίνοο αλλά και το νησί που δικαιώνει τις προσπάθειες να σταθεί όρθια η Άρση Βαρών στην Κέρκυρα τριάντα χρόνια τώρα. Τόσο ο Αλκίνοος όσο και η πρόεδρος του Συνδέσμου εξέδωσαν για το γεγονός ανακοινώσεις:

 

Η ανακοίνωση του ΑΣ Αλκίνοος

 

Αποτελεί τιμή για τον σύλλογο μας η εκλογή της αθλήτριας μας και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στεφανίας Μαρίας Ασημοπούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην θέση της Αντιπρόεδρου στον νεοσύστατο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητών Άρσης Βαρών που θα μετέχει και στο συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών με την εκπροσώπηση της Προέδρου Δέσποινας Πολακτσίδου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του συλλόγου για το καλό του αθλήματος που αγαπάμε … την Άρση Βαρών...

 

Η ανακοίνωση της προέδρου

 

Η Πρόεδρος Θεανώ Ζαγκλιβέρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΒ χαιρετίζουν την ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Άρσης Βαρών και σας γνωστοποιούν την σχετική ανακοίνωση της Προέδρου του συνδέσμου Δέσποινας Πολακτσίδου:

Συναθλητές και συναθλήτριες της Άρσης Βαρών, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη σύσταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Άρσης Βαρών. Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η εκπροσώπηση των αθλητών/τριών ενώπιον των αρμόδιων φορέων και αρχών, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των συμφερόντων τους με αποτέλεσμα την απρόσκοπτή ενασχόλησής τους με το άθλημα.

Παράλληλα η διάδοση και η ανάδειξη του αθλήματός μας είναι στις προτεραιότητες μας. Οι αθλητές και οι αθλήτριες αποτελούν το επίκεντρο του οργανωμένου αθλητισμού, είναι αυτοί που αναδεικνύουν και μεταλαμπαδεύουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Συχνά εκ των πραγμάτων όμως είναι εξαναγκασμένοι να προβούν σε θυσίες και επιλογές που επιδρούν στο μέλλον τους με καθοριστικό τρόπο.

Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της αξιοκρατίας στο χώρο μας, είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς για την βελτίωση των επιδόσεων, αλλά πάνω απ’ όλα για την διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των αθλητριών/των, η οποία προηγείται κάθε άλλης ανάγκης ή διάκρισης, και αποτελεί αυτονόητο καθήκον όλων μας.

ΦΩΤΟ@ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια